Costumul bleumarin pentru barbati

Celelalte articole din aceasta serie de guest post din zona de fashion sunt: camasile business, alegerea unui costum de baie, Blugii skinny pentru bărbaţi – DA sau NU, Rochii de iarna

Cum îl porţi în ţinutele casual, business şi elegante

Un bărbat la costum este, fără îndoială, mult mai sexy în ochii oricărei femei. Desigur, dacă cosumul este accesorizat cum trebuie şi dacă se potriveşte la fix purtătorului, adică să nu fie nici prea mare, nici prea mic.

Chiar dacă costumele maro, gri şi negre arată bine şi nu se vor demoda niciodată, atunci când simţi nevoia unei schimbări, unui look cu aer modern, poţi alege un costum bleumarin. Are o notă aparte de rafinament aparte şi poate fi purtat cu succes în ţinute business, elegante, dar şi smart-casual. Costumul bleumarin nu trebuie să lipsească din garderoba unui bărbat stilat. Avantajele acestuia ţin de versatilitatea lui şi de faptul că este atemporal.

Costumul bleumarin. Cum îl porţi în ţinutele casual, business şi elegante:

Ţinuta smart-casual

Este greu de crezut că un costum poate fi purtat într-o ţinută casual, însă tendinţele din ultima vreme au făcut acest lucru posibil. Cea mai uşoară variantă de a purta costumul este împreună cu o bluză albă, impecabilă şi cu o pereche de tenişi albi. Este clar că această ţinută nu este pentru bărbaţii care adoră stilul clasic. Este potrivită mai degrabă pentru un bărbat care preferă stilul nonconformist, și căruia nu îi este teamă să atragă toate privirile.

Mai poţi asorta costumul bleumarin cu un tricou polo sau un tricou casual într-o culoare contrastantă. La capitolul încălţăminte mergi tot pe varianta sneakerșilor simpli.
Pentru accesorizare alege un ceas cu brăţara metalică sau nişte ochelari de soare wayfarer.

Ţinuta business

La birou evită să porţi costumul bleumarin cu dungi subtile sau în carouri. Simplu este mereu mai bine. Poartă-l cu o cămaşă albă simplă. în dungi, sau de culoare mai închisă cu imprimeu în carouri, iar în picioare adaugă o pereche de pantofi Oxford. Poţi completa ţinuta cu un trench, o servietă şi cu o pereche de ochelari de soare opaci. În funcţie de preferinţele personale, poţi alege să porţi cravată la această ţinută, însă fără cravată, vei avea o ţinută de birou mult mai relaxată.

Ţinuta elegantă

Dacă vrei să îi dai costumului bleumarin o notă elegantă izbitoare, nu ezita să îl combini cu o vestă în acelaşi ton cu costumul. Vesta poate fi purtată încheiată sau nu, cu sau fără cravată, cu sau fără sacoul de la costum. În acest fel, poţi adapta costumul la mai multe ocazii. Dacă vrei să scoţi în evidenţă costumul, oferă-i o pată de culoare puternică. Combină-l cu o cămaşă simplă, dar cu o cravată şi o batistă într-o nuanţă mai izbitoare. Profită de acest lucru!

Bleumarinul poate fi combinat cu aproape orice culoare, de la roşu sau galben muştar până la violet închis.

Alte idei de asortare:

1. Costumul bleumarin şi pantofii maro

DA! Merg foarte bine, mai ales dacă nuanţele sunt puţin mai închise. La această combinaţie, fii foarte atent să asortezi pantofii cu cureaua. Evită pantofii negri! Ţine minte că negrul nu arată bine cu bleumarin. Acest lucru este valabil şi pentru cămaşă, vestă sau accesorii. De asemenea, renunţă la clasicele şosete albe sau negre şi poartă nişte şosete maro sau bej. Va arăta mult mai bine.

2. Cămaşa şi cravata – esenţiale pentru un look rafinat

Desigur, poţi combina costumul bleumarin cu o cămaşă simplă, albă, sau în nuanţa cerului senin, însă pentru un look mai special, asortează costumul, fie cu o cămaşă bleu + cravata galbenă sau o cămaşă albă şi o cravată roşie. Pentru un look elegant, dar mai relaxat, alege o cămaşă în nuanţa lavandei pe care să o porţi fără cravată.

3. Ce eşarfe pot purta cu un costum bleumarin?

Există şi momente în care îţi doreşti să asortezi costumul cu o eşarfă. În acest caz, optează pentru o eşarfă maro închis cu auriu, în carouri maro, bej, nuanta untului, lila cu dunguliţe sau cu alte imprimeuri.

Daca ai nevoie si de alte idei de asortare sau accesorizare pentru costume barbati, arunca o privire si aici.


Costumul trebuie să ţi se potrivească perfect. În cazul în care are nevoie de ajustări nu ezita să faci o vizită la croitor. Doar vrei să arăţi impecabil! Dacă nu ai deja unul, nu ezită să îţi îmbogăţeşti garderoba cu un costum bleumarin. Acesta îţi poate da un aer tineresc, extrem de flatant şi va oferi look-ului tău o notă inconfundabilă de elegață fără prea mult efort.

One thought on “Costumul bleumarin pentru barbati

  1. Laurentiu

    Foarte tare articolul, multumesc pentru postare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *