Cămăşile business –un teritoriu necunoscut pentru mulţi bărbaţi

Guest post

Inca un guest post din zona de fashion: Cum imi aleg costumul de baie

Este clar că trăim într-o societate care este într-o continuă schimbare, motiv pentru care avem nevoie de acel ceva care să ne definească stilul, astfel încât să ieşim din banal, să ne diferenţiem unii de alţii. Pentru orice bărbat, fără excepţii, o cămaşă bine aleasă poate face asta. Cămașa poate aduce un plus de culoare şi eleganță în orice ţinută.

Cum procedăm însă când vine vorba de cămăşile business? Cum le alegem şi cum le purtăm pentru a întoarce privirile tuturor colegelor de birou?

Cămaşa business este fără îndoială o piesă vestimentară care se poate purta într-o multitudine de combinaţii. Ne poate scoate din orice impas vestimentar, şi este prima piesă la îndemână în zilele în care trebuie să participăm la o şedinţă importantă sau la un prânz de afaceri.

Ce cămaşă port la birou? Cu mânecă scurtă sau cu mânecă lungă?

Dacă te pregăteşti să megi în oraş cu prietenii şi să vezi un meci de fotbal sau să mergi la cinema într-o zi relaxantă de weekend atunci cămaşa cu mâneca scurtă poate fi alegerea perfectă.

La birou poartă neapărat o cămaşă cu mânecă lungă – va adăuga un plus de eleganţă şi stil, şi vei avea un look profesional. Dacă totuşi nu trebuie să respecţi un dress code draconic, atunci poţi alege uneori şi cămaşa cu mâneca scurtă, însă optează pentru nuanțe neutre.

Cămaşa în pantaloni sau peste pantaloni?

Este simplu: în vacanţă, în timpul unei plimbări pe faleză, sau în cazul unei ieşiri în oraş cu prietenii este ok să porţi cămaşa în afară pantalonilor. Ştiu că lejeritatea la locul de muncă este deosebit de importantă, însă pentru un look de birou regula generală este să porţi cămaşa băgată în pantaloni.  Vrei să ai un look serios şi profesional. Această regulă se aplică şi dacă mergi într-un club fancy sau la o petrecere sofisticată.

Un bărbat care poartă într-o ţinută elegantă cămaşa scoasă din pantaloni nu va face altceva decât să atragă atenţia prin neglijenţă şi prost gust.

Un aspect esențial de care să ţii cont: croiala cămăşii este deosebit de importantă, deoarece dacă este prea mare va deranja din punct de vedere vizual. Alege întotdeauna mărimea corectă!

Cămaşa simplă sau cu imprimeuri?

Pe principiul less is more, cămaşa simplă (albă sau albastră) este cea mai bună alegere pentru ţinuta business. Croiala clasică şi posibilităţile de asortare (nenumarate) recomandă cămaşa simplă în absolut orice situaţie. Este clar că nu poţi greşi cu ea!

În plus, cămăşile cu imprimeuri, mai ales cele cu carouri nu sunt recomandate din următorul motiv: au o tentă prea casual. Să nu mai menţionez că nu arătă foarte bine în combinaţie cu un sacou/blazer elegant.

Keep it simple!

DA sau NU butonilor?

Majoritatea bărbaţilor consideră că butonii sunt rezervaţi ocaziilor speciale, evenimentelor de socializare sau întâlnirilor business, însă aceştia pot fi purtaţi şi la birou, zi de zi. Pot fi o alegere excelentă şi pot adăuga un plus de personalitate şi eleganță oricărei ţinute.

Cei mai potriviţi butoni pentru ţinuta de birou sunt cei ficşi, cu bilă. Aceştia sunt uşor de ataşat la cămaşă şi sunt realizaţi din metal. Foarte rar prezintă materiale preţioase și se asortează foarte bine cu un costum la limita dintre casual şi formal.

Purtând cămaşa business cu o cravată simplă, într-o culoare puternică şi cu o pereche de butoni ficşi vei avea parte de un rezultat extrem de frumos din punct de vedere estetic .

Cum port cămaşa business?

Pentru un look smart-casual poartă cămaşa în combinaţie cu o pereche de pantaloni chino, nişte pantofi Oxford şi cu un sacou sau un cardigan. Acum, că vremea este deja mai rece, pe baza conceptului de layering ai libertatea să adaugi un pulover negru peste cămașă şi să înlocuiești sacoul cu un palton elegant.

Foarte important este să optezi pentru o cămaşă simplă, de bun gust!

Pentru un look elegant combină cămaşa cu o pereche de pantaloni office, nişte pantofi eleganţi şi un sacou cu 2 nasturi în faţă. Ca şi accesorii adaugă o cravată şi o pereche de butoni de metal. În zilele reci înlocuieşte cravata cu o eşarfă lungă şi sacoul cu un palton elegant.

Este important ca fiecare bărbat să aibă măcar o cămaşă business în garderobă – aceasta întregeşte o ţinută office reuşită.

Ţine cont de faptul că simplitatea trebuie să primeze, însă evită ţinutele terne şi evidenţiază-le pe ale tale prin accesorii deosebite: butoni, ceasuri elegante, cravate interesante etc.

Este momentul să faci o declarație de stil să să începi să porți cât mai des cămășile business!

3 thoughts on “Cămăşile business –un teritoriu necunoscut pentru mulţi bărbaţi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *