Parcare accesibila langa Aeroportul Timisoara

Calatoriile prin Europa le-am organizat si efectuat, pana acum, jumatate cu masina (sub forma de road-trips) si cealalta jumatate cu avionul. Locuitul in Timisoara are avantajul ca-ti permite city-breaks in Budapesta, Belgrad sau Viena cu masina, dar m-am aventurat si mai departe, catre Milano, Torino, Nice sau chiar Barcelona, uneori doar pentru drumurile foarte faine de prin munti.

Totusi, Franta, Irlanda sau UK sunt mai accesibile (ca timp, dar si financiar) cu avionul. Din Timisoara gasesti bilete OK catre destul de multe aeroporturi din Europa, cu low-cost sau linie, ceea ce e foarte bine. Mai putin grozav e faptul ca din Timisoara (sa spunem, din cartiere din sudul orasului) si pana la aeroport ai de mers aproximativ 14km. Daca la dus, fie convingi un prieten sa te ajute, fie rezolvi cu un taxi pentru ~50 de lei, la intors e un pic mai sensibil cu gasitul de transport, indiferent de ora (dar mai grav la ore tarzii).

La ultima plecare spre Italia (despre turul asta o sa scriu un articol cu prima ocazie), am ales sa nu apelez nici la taxi, nici la prieteni si sa ma folosesc de un serviciu de parcare la Aeroport. Si nu, nu am parcat masina in incinta Aeroportului Timisoara, pentru ca e extrem de scump, ci la BestPark.

Probabil ca pentru unii dintre voi e banal subiectul si ati folosit parcarile de pe langa mai multe aeroporturi din Europa, dar pentru mine a fost un first. Stiu ca Marius a mai incercat o parcare langa aeroportul din Cluj, dar inca nu a scris nimic despre asta.

Cum functioneaza parcarea la aeroport in Timisoara?

Destul de simplu. Suni la numarul de telefon afisat, transmiti ca ai vrea sa iti lasi masina la ei timp de “x” zile (in cazul meu a fost vorba de 7 zile), ei iti confirma disponibilitatea si iti “blocheaza” un loc – desi nu cred ca e cazul, parcarea e foarte mare – iti comunica pretul, tu confirmi. Apoi, in ziua in care ai zborul, ai grija sa ajungi la parcare cu 5 minute mai repede decat ora la care iti doresti sa fii la aeroport, iti arunci bagajele in masina cu care baietii iti fac transferul pana la aeroport (parcarea e foarte aproape), alegi daca le lasi cheia masinii tale sau nu, ei te duc la aeroport, pana la Terminalul Sosiri. Totul bine pana aici.

Le poti transmite apoi cand estimezi ca aterizezi (ca sa te astepte, sa te transfere inapoi la masina) sau le comunici ca ii anunti cu o zi inaintea zborului sau chiar in ziua zborului. Pleci in concediu / city break / business trip linistit pentru ca masina e intr-o parcare pazita si supravegheata video (ceva mai bine decat daca ti-ai lasat-o pe strada, right?). Te intorci, achiti tariful de parcare – in cazul meu a fost vorba de 150 de lei – si conduci linistit spre casa.

Tinand cont de cat m-ar fi costat taxi sau de deranjul provocat cuiva sa ma “culeaga” de la aeroport, cei 150 lei mi s-au parut o suma foarte OK. Si am confortul mental ca vin si plec cu masina mea.

Ca si idee, tarifele pentru parcare se gasesc pe site si sunt conforme cu ce o sa va transmita oamenii si la telefon; Eu am ales varianta lenesa si am sunat si intrebat, dar mare parte din informatia legata de cum functioneaza tot procesul cu parcarea langa Aeroportul Timisoara e disponibila si la ei pe site.

Concluzie: as mai folosi parcarea privata de langa aeroport?

Pe scurt, da. Pe lung: chiar daca pana acum am fost reticent (din motive subiective, as zice eu), ideea ca poti sa te folosesti de masina ta in mare parte din traseul la si de la aeroport, mai ales pentru o persoana comoda, te ajuta sa intelegi avantajele unei parcari private. Probabil ca serviciul e folosit in principal de cei care calatoresc pentru business, dar eu l-am “descoperit” pentru fun.

One thought on “Parcare accesibila langa Aeroportul Timisoara

  1. Csatlas Ibolya

    Am avut ocazia de a beneficia de parcare BestPark ,care este o locație, din punctul de vedere al nevoi mele, excelenta.Servicii prompte,masina in siguranța și am stat 7 zile linistita.
    De câte ori v-a fi nevoie ,voi apela cu încredere la acest parcare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *