Nebunie de moment

agitatieCiteste story-ul anterior : Tigara de deschidere

Reuseste sa dea de telefon, pana la urma. Il uitase pe birou. Ar fi plecat afara, fara el, dar in fond, nu avea cine sa il sune la aceea ora. Si daca l-ar fi sunat cineva, n-ar fi contat. Apasa nervos tastatura, dar meniul telefonului nu se schimba pe cat de repede si-ar dori. Ajunge la SMS, iar apoi cauta unul anume. Il gaseste, il citeste de 2 ori, cu atentie. Vrea sa fie sigur ca nu i-a scapat nimic. Oricum il mai citise de zeci de ori, l-ar putea rosti ca pe o poezie, dar continua sa-l repete.

Paseste rapid spre usa, iese din apartament, ajunge din nou la lift. De data aceasta apasa butonul si comanda liftul la etajul 4. Usa de metal a ascensorului ii ofera doar un sentiment rece. Acel bordo cu care e vopsita il face sa se gandeasca la comunism, desi nu intelege motivul. Pana sa isi formeze niste scene complete in minte, ajunge la parter. De data aceasta nu mai e nevoit sa impinga de usa, aceasta este deschisa din exterior. In fata lui apare o domnisoara satena, nu foarte inalta, cu ochii albastrii. Ii atrag atentia, insa, sanii ei, bine “asezati”, intr-un tricou albastru decoltat si destul de mulat pe corp. In timp ce iese din ascensor ii studiaza fugitiv si restul formelor. Se impiedica atunci cand coboara prima treapta, starnind un ras scurt si ascutit de la domnisoara in albastru. Ea ramase in usa liftului. El se simte jenat si iese pe usa scarii in graba, coborand restul treptelor pe sarite.

Singura lumina de afara era furnizata de iluminatul stradal si farurile masinilor ale caror soferi nu aveau somn. Nori reusisera sa isi duca la bun sfarsit planul si au acoperit luna. Dar el sesiza caldura din aer. Betoanele orasului mentineau totul cald. Era temperatura perfecta pentru o plimbare. Nu stia insa, daca sa aleaga un taxi din cele cateva din parcare sau sa mearga pe jos.Poate ca o plimbare i-ar fi dat ceva mai mult timp de gandire, dar avea oare nevoie sa fie calm ? Poate ca nervii, agitatia si nebunia de moment i-ar fi fost mai utile, l-ar fi impedicat sa se razgandeasca.

A fost mereu un om de moment, a actionat rapid. De ce sa se schimbe acum ? De ce sa isi ofere mai mult timp de gandire?

Vede un Volkswagen Golf galben. E taxiul care-l va duce la destinatie, e sigur de asta…

4 thoughts on “Nebunie de moment

  1. Alex

    Foarte Misto

  2. Public User

    Mda, merci. Chiar ai citit postul sau incercai sa obtii linkul ? Hai, fii sincer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *