Cateva despre parcarile din Timisoara

Probabil ca sunt mai multe zone din oras in care se intampla asta, dar o sa dau mai jos doua exemple in care se intampla frecvent. E vorba de soferi care “parcheaza” in zone in care nu este permisa aceasta manevra, desi au spatiu de parcare amenajat la cativa pasi. Nu stiu daca e coincidenta sau nu, dar cele doua locuri se intampla sa fie in apropierea scolilor.

  1. Piata Nicolae Balcescuun streetview aici – cu autoturisme care se parcheaza pe prima banda de mers sau intrarea catre banda de dreapta (catre strada Profesor George Dragomir), asta desi parcarea din fata bisericii este suficient de mare. Efortul de a intoarce pe aceeasi directie de mers e minim, pentru ca parcarea e chiar foarte bine gandita. Si chiar daca nu ar avea niciun loc disponibil, pentru lasat odrasla sau oprit 2-5 minute, e mai potrivita respectiva zona decat prima banda de mers. Cu toate astea, zeci de soferi (fara sa exagerez) prefera sa se blocheze traficul, in general la ore cu aglomeratie. Lipsa de educatie? Maybe.
  2. Strada Mihail Kogalniceanu (capatul dinspre Piata Badea Cartan) – un streetview aici – unde se ignora “cu talent” semnul de oprirea interzisa. Acelasi lucru ca si la numarul 1, zeci de soferi opresc pe prima banda de mers, desi parcarea e la cativa metri in dreapta. In plus, daca esti dispus sa mergi 20 de metri mai in fata, la intrare pe Strada Telegrafului mai ai si alte locuri de parcare, atat la strada, cat si printre blocuri.

Cu ocazia asta, revin si la faptul ca traficul tot mai greu din Timisoara se datoreaza in mare masura si soferilor. Am mai scris despre conducatorii auto mocaiti, dar la fel de grave sunt si abaterile astea de la reguli simple, logice, de bun simt. In momentul in care blochezi o banda de mers, la 10-20 de metri de o intersectie (semaforizata sau nu), desi ai refugiu foarte aproape, moral nu ai voie sa comentezi absolut nimic despre aglomeratie, semafoare sau clasicul “sa ne faca primaria parcari”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *