Cancan sau marele rahat cu basme romanesti

De la inceput vreau sa fie CLAR ca am terminat liceul in Petrosani, la “Mihai Eminescu”. Nu de alta, dar sa nu apara confuzii sau interpretari de rahat ( da, din alea de care face cancan in Romania ).

Probabil toata lumea a auzit de cazul “blondei de la morga” sau cum a mai fost numita Mihaela Zagrean ( fosta colega de clasa de altfel ) de catre marele, activul, inegalabilul rahatul de ziar de scandal cancan . Si probabil ca toti cei din Valea Jiului au auzit acum si despre “lectia de inmormantare”. Numele sunt foarte interesante, nu-i asa?

Sa intelegem primul caz, s-a discutat, s-a prezentat si la TV, nu prea mai sunt foarte multe de spus despre asta. Insa daca o persoana din Liceul Teoretic “Mihai Eminescu” din Petrosani a facut o gafa si a fotografiat-o, nu inseamna ca in tot liceul elevii se comporta similar. Sau, ba asta inseamna conform, cancan…. doar deh, suntem in Romania, ziarele de scandal apar ca ciupercile dupa ploaie si suntem atrasi de fiecare poza sau fraza care se poate interpreta usor.

De cand e Liceul Teoretic din Petrosani “liceul blondei” ? Il detine sau cum vine asta … eu credeam ca liceul e al celor care vor sa invete cum sa traiasca ? generalizam dom`le, generalizam…. nici nu vreau sa ma bag in structurile interioare cancan, ca cinestie cum generalizez eu, sa nu ma aleg cu amenzi dupa…

Blonda care s-a pozat in timp ce scotocea intr-un cadavru disecat a luat lectii de sange rece si sadism la liceul “Mihai Eminescu” din Petrosani.

Hai serios ? Personal nu imi aduc aminte de lectia asta la liceu, dar daca voi spuneti…. Daca mintea mea ma duce spre asta, cu siguranta nu e vina profesorilor sau a mediului. Daca liceul ala scoate olimpici nationali in fiecare an, sigur nu inseamna ca se preda acolo despicatu` oamenilor. Probabil 90% din cei care scriu la cancan nu le ajung nici macar la degetul mic majoritatii elevilor de acolo, dar hai ca pe asta ma fac (,) ca n-am vazut-o, dragi cancanti

Sefii Inspectoratului Scolar Hunedoara au precizat, insa, pentru CANCAN, ca “se vor lua masuri, pentru ca nu aceasta este adevarata fata a liceului unde invata elevi cu rezultate extraordinare”.

Pai evident ca nu aia e fata liceului. Dar voi, cancanti cum sunteti, incercati sa o transformati. Cei de la Inspectoratul Scolar Judetean nu au ce sa gaseasca la liceul ala. Au aparut niste poze pe un site. Asa,si ?! Erau macabre ? Eu spun ca erau artistice. Adica elevii chiar sunt nevoiti sa citeasca scene dure in carti, dar daca e vorba de jucat o piesa de teatru ( ma repet – JUCAT ), hopa sarim in sus ca nu se poate, ca a macabru si nu e bun de liceu.

Alooooooo, retarzilor! La Cancan s-a auzit de teatru ?!

S-au facut si poze….evident, sunt amintiri. O singura data in viata e liceul, am jucat intr-o piesa, vreau sa o am amintire. Si ca idee, tot ceea ce s-a realizat in liceul ala din punct de vedere artistic nu face altceva decat sa dezvolte capacitatile de organizare ale elevilor. Dar voi nu aveti cum sa stiti asta, ca voi nu stiti ce e arta, ce e dezvoltarea, ce inseamna de fapt sa inveti sa traiesti. Voi trebuie sa mintiti, sa denigrati si sa lingeti curu` sefilor ca sa mai apucati sa mai scrieti un articol aproape la fel de esuat ca si viata voastra.

O iau pe modelul lui Arhi si lansez si eu un challenge. Organizati,dragi cancanti, si voi o piesa de teatru reprezentativa pentru regiunea Transilvania, incluzand in piesa si legendele despre Dracula. Sa o filmati si sa vedem ce iese. Sunt sigur ca sunteti intr-atat de “geniali” incat nu o sa apara nimic macabru prin video…

Pe scurt, in loc sa promovam un Liceu bun, poate chiar cel mai bun din Judetul Hunedoara, il denigram cu articole de cacat scrise de oameni cu creierul neted si gura plina de la lins perineu` sefului. Nimeni nu spune nimic despre faptul ca dintre cei ce au aparut in poze, majoritatea sunt olimpici la diverse materii. Nimeni nu spune ca toti sunt la cele mai bune facultati din Romania, nimeni nu spune ca oamenii aia vor ajunge sa aiba mai mult succes decat un scriitor care in doi – trei ani se va ineca cu voma proprie din cauza alcoolului, ramas fiind fara job. Pentru ca pana la urma, habar nu are sa faca altceva decat sa minta.

Romania are nevoie de oameni de valoare, de oameni capabili, de oameni care gandesc, care simt arta, care stiu sa se descurce. De minciuni sunt satul pana peste cap. Partea mai nasoala e ca in Romania chiar sunt destul de multi oameni care o sa creada ce s-a scris pe acolo.

Cu ocazia asta, il rog si pe Kosmin sa preia mai cu grija informatiile ( he knows why … )

Ar trebui sa ajutati la schimbarea in bine a fetei Romaniei, nu la murdarirea ei. The challenge is up…

2 thoughts on “Cancan sau marele rahat cu basme romanesti

  1. kosmin

    Da, este bine ca la o stire sa verifici cel putin doua surse de informare. Banuiam ca nu este chiar asa, iar tabloidele alearga dupa stiri senzationale – care nu sunt chiar asa de senzatie…:).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *