Yahoo incearca sa recupereze teren…

Conform articolului astuia de pe softpedia, se pare ca Yahoo a dezvoltat functia de cautare destul de mult. Exemplul oferit este din cazul telefoanelor mobile si sincer pare destul de interesant. Posibilitatea de alege inca de la prima cautare o pagina cu un brand sau cu un model anume vine destul de bine pentru utilizatorul de internet.

Pentru Romania insa, ca de obicei, Yahoo conteaza prea putin. Inafara de superfolositul Y! Messenger si de Y! Mail ( hai sa zicem si Wheater sau Radio ) , acest gigant nu este prea folosit. Motorul de cautare nu face parte din functiile Yahoo foarte folosite de utilizatorul roman.

In schimb, daca opresti pe strada cam orice persoana si o pui in fata unui calculator conectat la internet, acea persoana probabil va accesa prima data google ( in cazul in care i se cere sa caute ceva ).

Ar fi interesant un studiu actual a ce face prima oara utilizatorul de internet roman. Eu de obicei verific email si abia apoi verific motorul de cautare. Dar cum eu poate ca am un comportament deviat din cauza consumului foarte mare de calculatoare + internet, nu pot sa am incredere ca ceea ce fac eu ar fi valabil si pentru un utilizator normal de internet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *