WordPress 5.0 e disponibil la download

In principal, nu am fost foarte incantat de editorul Gutenberg, atunci cand a fost propus – la fel ca si multi altii (dovada stand nota pluginului oficial pentru pre-release). Cu toate astea, am inteles motivatia si dorinta de evolutie a CMS-ului intr-o zona care sa sustina si partea “comerciala” pentru cei de la Automattic. Aditional, nici varianta cu Classic editor ca si plugin nu suna neaparat bine – cel putin nu pe termen lung. 

Asa ca in prima faza, pentru unele dintre proiectele la care lucrez si unde “grosul” inseamna articole si pagini simple, am ales sa fac upgrade la WordPress 5.0. De exemplu, acest articol e scris avand deja noua versiune de WP. 

Pentru proiectele la care folosesc multe plugins care adauga functionalitate content-related probabil ca voi mai amana o perioada, pentru a putea finaliza faza de testare. Acelasi lucru se va intampla si la proiectele care depind de visual builders. 

Asadar, pentru mine urmeaza o faza interesanta de “frecat” serverele de staging. Sunt sigur ca vor aparea destul de multe informatii si in comunitate, dar pana atunci nu e timp de pierdut. 

Wordpress 5.0 e disponibil la download
WordPress 5.0 e disponibil la download

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *