Ungaria merita vizitata

Guestpost

Ungaria este situata în partea central-estica a Europei si are capitala la Budapesta. În partea nordica se învecineaza cu Slovacia, în partea estica cu România si Ucraina, în partea sudica cu Serbia, Croatia si Slovenia, iar în partea de vest cu Austria.

De-a lungul istorie au existat mai multe dispute între Ungaria si România, dar în epoca moderna s-au stabilit relatii de cooperare pe plan economic si social, ambele state fiind membre ale Uniunii Europene. Dincolo de întelegerile internationale între Ungaria si România exista un schimb important de turisti, turistii maghiari fiind atrasi de posibilitatile pe care România le ofera în materie de munte si de mare, în timp ce turistii români sunt încântati de statiunile termale, complexele acvatice, arhitectura si monumentele din marile orase si nu în ultimul rând gastronomia delicioasa.

Statiunile din apropierea granitei cu România sunt des frecventate de turistii români. Dintre acestea trebuie amintite statiunea de la Oroshaza, de la Gyula, de la Hajduszaboszlo, Bekescsaba, Debrecen si Szeged. Aici va veti putea bucura de numeroase bazine de la dimensiunile pentru copii la bazine olimpice, de la apa rece, la apa termala, la bazine cu valuri sau hidromasaj. Soarele este blând datorita climei temperat continentale, dar crema cu protectie solara este foarte utila si în aceasta situatie.

Dupa ce apa din bazine va oboseste suficient de tare va aparea inevitabil senzatia de foame, ceea ce este perfect tinând cont ca bucataria ungureasca este recunoscuta ca fiind una dintre cele mai gustuoase. Printre preparatele traditionale amintim kurtos kalacs un desert dulce din aluat de cozonac cu nuca, nuca de cocos, zahar sau miere copt pe jar, gujas cu carne de vitel si porc, una dintre cele mai cunoscute delicatese unguresti sau szilvas gomboc un alt desert pe care vi-l recomandam cu drag.

Asadar Ungaria detine statiuni minunate aproape de granita pe care le puteti vizita pentru a face o baie într-o zi caduroasa si preparate pe care vi le recomandam, nu va faceti griji pentru kilogramele în plus, toata lumea stie ca înotul slabeste.

3 thoughts on “Ungaria merita vizitata

  1. ford

    nu am fost in budapesta dar in mod sigur sa ajung …ps desei am fost la felix nu am fost inspirat sa fac exercusia de o zi in budapesta acum regret dar la anul o voi face in mod sigur

  2. adistar

    Am trecut de nenumarate ori prin Ungaria, o data prin Budapesta…Trebuie sa te duci relaxat, sa te bucuri de plimbare, nu ca mine stresat ca nu mai stiam sa ies din ea…:))

  3. Violeta

    Da, bazinele cu apa termala sunt minunate. Poti sa inoti la -5 grade, fara sa-ti fie frig. In Budapesta sunt mai multe bai termale, eu am incercat doar doua: Szecheny si Gellert. La Gellert nu e asa bine daca mergeti in cuplu, pentru ca au sectii diferite pentru femei si barbati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *