Un fel de “Travel map”

londraDupa calatoria la Cupa Castrol si intoarcerea acasa pe Transfagarasan, mi s-a deschis apetitul pentru drumuri lungi, peisaje si locuri de vizitat. Mai sunt inca luni de vara si vor mai urma niste drumuri interesante, dar pana atunci am decis ca trebuie sa am scrise locatiile pe care vreau sa le vizitez, astfel incat ele sa ramana amprentate pe blog si sa nu pot fugi de mine cu scuze de genul “n-am timp” sau “nu stiu unde sa merg, ca nu am planificat”.

Acum o vreme am luat decizia ca in fiecare an voi merge pe litoral. Chiar daca e doar sa simt putin nisipul intre degete si sa miros marea, chiar daca e doar pentru doua zile. Asadar, litoralul – cel mai probabil cel romanesc – e cap de tabel.

Pentru ca-s aproape de Timisoara, mi-am propus sa vizitez doua capitale europene pline de istorie: Budapesta si Viena. Am varianta rapida, cu avionul, dar cum mie-mi place sa conduc o sa am partener mondeo-ul pentru excursia asta. Capitala Ungariei e la nici 300 de km, iar Viena la putin peste 500 de km. Calculand combustibilul, s-ar putea sa ies chiar mai bine decat cu avionul.

Urmatoarea pe lista e Londra. Cultura, cumparaturi, distractii. Big Ben, Palatul Buckingham si Tower Brigde sunt deja clasice pentru turisti, deci sunt un must visit si pentru mine, dar daca timpul imi va permite, o sa vreau sa vad si Trafalgar Square sau Hyde Park. Ar mai fi minim un stadion de fotbal, de acolo de la mama lui – nu ar trebui sa fie foarte greu sa gasesc un stadion de fotbal adevarat in Londra.

Si ultima pe lista, chiar daca va parea ciudat pentru unii, e sa vizitez Bucurestiul. Nu in graba, ci pe stradute. Sa il invat, sa ii stiu scurtaturile, sa ii cunosc parcurile si muzeele si, de ce nu, mall-urile 🙂  Cu siguranta are si multe dezavantaje ca oras, dar e totusi capitala tarii in care m-am nascut si in care traiesc.

Astept si sugestii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *