Tratament riduri și pentru bărbați?

Articol furnizat de catre Emilia, careia ii multumesc pentru post si idee.

Cuprins

  1. Tratamente estetice la bărbați
  2. Ce este toxina botulinică?
  3. Tratamentul ridurilor cu toxina botulinică
  4. Indicatii dupa tratamentul cu toxina botulinica (Botox)
  5. Toxina botulinică (Botox) pentru transpirație
Tratament riduri pentru barbati

Tratamente estetice la bărbați

Ani la rând atunci când se vorbea despre tratamente estetice, tratamente de infrumusetare, se presupunea că acestea sunt adresate exclusiv femeilor. Totuși, în ultimii ani aceste tratamente au devenit din ce în ce mai populare și în rândul bărbaților. 

Cele mai populare tratamente de înfrumusețate pentru bărbați sunt următoarele – cele cu Botox ( tratament riduri cu toxină botulinică), tratamente cu testosteron, cu Kybella, proceduri de rejuvenare a pielii și atenuare a ridurilor, dar și așa-numitele tratamente SculpSure Body Sculpting. Și pentru că unul dintre cele mai cerute tratamente este tratamentul pentru riduri, în acest articol vom vorbi despre tratamentul ridurilor cu toxină botulinică.

Ce este toxina botulinică?

Deși este folosită în tratamentele cosmetice de aproximativ 20 de ani, toxina botulinică este una dintre cele mai otravitoare substante biologice din câte se cunosc. Această substanță joacă un rol important în gestionarea strabismului, spasmului hemifacial, dar și a hiperhidrozei (transpirația severă). Despre transpirația severă vom vorbi mai târziu.

Toxina botulinică, cunoscută mai ales sub numele de botox, este folosită în special pentru corecția liniilor, cutelor și ridurilor de pe frunte, zona din jurul ochilor și colțurile gurii, gâtului și maxilarului.

Tratamentul ridurilor cu toxina botulinică

Toată lumea vrea să întârzie momentul apariției primelor riduri. Ridurile fac parte din viata fiecarei persoane, dar exista si tratamente pentru acestea. Tratamentul cu toxina botulinica este unul dintre cele mai folosite tratamente pentru riduri.

Înainte de injectarea substanței cu un ac, se utilizează o cremă anestezică pentru un confort maxim. 

Este un tratament riduri care durează câteva minute, deci poate fi cu ușurință integrat chiar și în cel mai încărcat program. 

Efectul acestui tratament durează câteva luni, de obicei între 4 și 6. 

Bărbații între 25 și 70 de ani pot apela la astfel de proceduri, însă trebuie menționat că rezultatele tratamentului variază în funcție de calitatea pielii. Este posibil ca în urma injectării botoxului, zona afectată să fie puțin roșie și umflată pentru câteva ore. 

Indicatii dupa tratamentul cu toxina botulinica (Botox)

Indicațiile post-procedură includ menținerea capului ridicat pentru cel puțin 4-5 ore, precum și evitarea atingerii zonei în care s-a introdus substanța. Activitatea zilnică în schimb nu va fi afectată și poate fi reluată imediat. 

Deși este o procedură relativ simplă, există și câteva contraindicații de care trebuie să țineți cont – alergia la una dintre substanțele folosite în amestecul injectat, tratamentul cu medicamente anti-inflamatorii, prezența unor infecții la nivelul feței.

Toxina botulinică (Botox) pentru transpirație

Așa cum am precizat și mai sus, toxina botulinică are un rol important nu numai în tratamentele cosmetice. Transpirația excesivă, cunoscută în domeniul medical și sub numele de hiperhidroză, este condiția medicală în care transpirația este excesivă și nu are ca și cauză niciunul dintre factorii declanșatori comuni – temperatura ambientală ridicată, practicarea unei activități fizice intense sau situațiile stânjenitoare. 

Deși transpirația este un proces natural, atunci când ea se produce în exces, poate afecta în mod negativ viața de zi cu zi.

Din fericire tratamentul cu toxină botulinică este foarte eficient și rapid. Chiar dacă tratamentul poate fi efectuat în cabinet și nu necesită condiții speciale, este necesar ca acesta să fie făcut de un medic cu experiență. Procedura durează în jur de 20 de minute și nu este necesar ca înainte sau după pacientul să renunțe la activitățile zilnice. Această procedură poate fi utilizată pentru hiperidroza ce apare în zona axilelor, a palmelor și a picioarelor. 

Tratamentul constă în introducerea cu acul a unor cantități mici de botox la nivelul glandelor sudoripare. Este important ca medicul să aibă experiență deoarece el este cel care decide numărul de injectări necesare. 

Este adevărat că injectările în palme și picioare pot fi mai dureroase, însă se poate folosi anestezie locală pentru a face procesul cât mai confortabil.

După un interval de timp între 2 și 14 zile veți resimți efectele tratamentului, însă facem precizarea că aceste injecții nu vindecă permanent hiperhidroza și va trebui să reveniți la cabinet după un interval de timp între 6 și 16 luni. 

Atât pentru bărbați cât și pentru femei tratamentul cu toxină botulinică este unul cu efecte extraordinare. Blocând transmiterea impulsurilor nervoase de la nervi la musculatura facială, pielea se va întinde, se va relaxa, ridurile se vor netezi, se va preveni formarea de noi riduri de expresie, iar pielea va avea un aspect mult mai tânăr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *