Toti cer detalii, nimeni nu face nimic…

Cam asa sta situatia cu cei care vor informatii si detalii legate de SEO in general sau de anumite subiecte legate de optimizarea pe motoarele de cautare. Pur si simplu sunt multi care vor sa fie consiliati, dar nu aplica sfaturile pe care le primesc. Sunt intrebat foarte des despre chestiunii banale, explic cum anume s-ar putea rezolva problema ( pentru ca de multe ori vorbim despre mai multe feluri de a rezolva problema ) si las pe cel consiliat sa aleaga cum va proceda. Apoi ma trezesc dupa cateva zile cu aceeasi intrebare pusa pe un ton mai nervos. La o verificare a site-ului observ destul de repede ca nimic din ceea ce i-am propus nu e pus in aplicare. Pai atunci cum mama dracului sa mearga daca nu schimbi nimic, daca nu testezi, daca nu faci modificari sa vezi cum reactioneaza motorul de cautare la schimbarile pe care le faci ?

Chiar vorbeam zilele trecute cu unul dintre cei care se ocupa cu SEO in Romania despre faptul ca nici forumurile care sunt axate doar pe optimizarea pe motoarele de cautare, search engine marketing si discutii similare nu mai sunt exact ce se vor a fi. Simplu, pentru ca apar foarte multi incepatori cu intrebari cat se poate de banale. Nu e nicio problema in a raspunde si la acest fel de intrebari, dar e destul de greu sa mergi mai departe si sa duci comunitatea la un nivel mai avansat atunci cand 95% dintre membrii nu au cunostintele si experienta necesara sa poarte o discutie mai avansata decat “de ce nu imi apare site-ul pe google? pai ca nu l-ai inscris in directoare “. Se presupune ca atunci cand vrei sa faci SEO ai notiunile de baza. Chiar daca nu ai experienta, chiar daca nu stii la un nivel avansat, trebuie sa stii cum sa construiesti linkuri pe forumuri fara sa fii banat in primele zile, cum sa cauti directoare, cum sa dai drumul unei campanii de link building care sa aiba consistenta. Atunci cand intri pe sectiunea SEO a unui forum, se presupune ca stii cum functioneaza un motor de cautare, se presupune ca stii ce tool-uri poti sa folosesti sa verifici una si alta, se presupune ca stii ce inseamna densitate de cuvinte cheie, se presupune ca ai scris singur un text al tau ( aviz celor care fura “creaza” textele cu ajutorul altor site-uri), se presupune ca stii toate aceste chestiuni care tin de baze.

Nu mi se pare normal ca intr-un forum de avansati SEO sa fie puse intrebari de genul asta. Motivul este simplu : forumul va deveni banal si neinteresant pentru cei care le stiu deja. Krumel avea dreptate cand spunea ca de pe multe forumuri si sectiuni SEO ale forumurilor au cam disparut cei are stiu cu adevarat ce inseamna optimizare pe motoarele de cautare. Atunci cand ajungi sa te contrazici pe forum cu unii care afirma cu tarie ca Google Romania trebuie sa le ofere lor informatii cu privire la angajatii Google din Romania, ajungi sa te mai gandesti din nou daca are rost sa intri sa mai citesti forumul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *