The Internetrix. Momentul in care iti dai seama

insomnieIar s-a facut 5. Dimineata. Televizorul merge pe acelasi canal, de cateva ore. Oricum n-are importanta ce-i la TV, device-ul e pe mute, asta ca sa poti sa adormi. Doar ca nu poti sa adormi. E a saptespea’ oara cand te intorci de pe o parte pe alta, iti injuri insomnia si iti promiti pentru ultima oara ca de data asta chiar o sa te arunci in infinitul de liniste pe care ti-l ofera somnul. Doar ca…iar gandul ca nu poti sa dormi. Ce absurd! Incercand sa adormi, te gandesti doar ca nu poti sa adormi. Si putin la blonde. Poate un pic mai mult la blonde, dar asta e alta poveste. Acum trebuie sa dormi! Da, asta trebuie sa faci! Sa dormi! E dimineata, la naiba!

… se uita la ceas…

5 si unspe’ minute.

– Uaiai de capul meu! La 6 trebuia sa ma trezesc.

– Mmmnu! Mai dorm o ora. In fond, ce-i o ora in plus sau in minus? Tot pe acolo. Dar, daca e tot pe acolo, atunci de ce o sa mai dorm? …la ora ma refer. Pai nu mai dorm deloc. Clar!…Mneah, nu merge nici asa, ca o sa fiu rupt maine. Hai, o ora in plus … si-atat!

…un moment de pauza in gandire; respiratia greoaie a unui om adormit se aude mai clar. Iar apoi tresare:

– Baaaa! Sa nu uit sa-l sun pe asta maine! Adica azi! Ce bine ca mi-am adus aminte, sa semnam contractul ala – ca de doua saptamani ma lungesc cu el. Gata, notat!

… se uita la ceas din nou…

– Nu mai dorm. E sase, nu mai are rost. Bag o cafea tare si-s fresh ca frunza de patrunjel dupa ploaie.

…se ridica, mareste volumul televizorului, isi pregateste geamantanul. Isi prepara si o cafea instant. E singurul plic cu o doza de cofeina din casa. N-are importanta, oricum ajunge la o cafenea putin mai incolo. Aude stirile de dimineata. Isi opreste alarma de la telefon. Se aseaza inapoi pe pat, in fata TV-ului, isi aseaza tacticos cana cu otrava instant pe noptiera si priveste cu ochii injectati noutatile diminetii. Sau ale serii de ieri, ca sigur nu avea ce sa se intample in dimineata asta. Si, cel mai important, oricum n-aveau astia cum sa afle asa de repede. Se lasa doua secunde pe spate, in patul inca sifonat si cald…

Telefonul suna insistent. Ia telefonul in mana si incearca sa desluseasca, cu ochii incetosati, care alarma suna. E aia de la 6 si 17 minute sau aia de 6 si 34 (nu-i plac alarmele cu ore fixe, sunt prea normale, prea banale si creaza sabloane cu care nu vrea sa se identifice ) ? Sesizeaza, cu greu, ca il suna C.M. – managerul national.

– Ce dracu` vrea la ora asta?! Nu-i raspund! Il pun pe silent si il sun eu mai incolo. O sa ii spun…ca..o sa…da! O sa ii spun ca eram la dus. In fond, sunt inca in timpul meu liber.

Se mai lasa inca 2 secunde pe spate. Apoi tresare. Se uita la ceas. Sare din pat, isi arunca in mare graba hainele pe el si in 2 minute iese pe usa. Se posteaza afara langa masina. Prinde telefonul zdravan in mana, formeaza si asteapta sa i se raspunda:

– Da, am probleme cu masina; Da, da, ceva cu injectoarele cred. Da, sau cu bateria. Stiu ca mi-a zis si mecanicul data trecuta ca s-ar putea sa fie si ceva la alternator. Da, da, fara grija C. ca reusesc eu s-o pornesc cumva. Da, da, stiu ca bateria si injectoarele nu prea au de a face unul cu altul. Da, cred ca si de la frig e. Stiu, e aproape 10, acuma sun un taxi ceva, sa ma traga, macar pana la service…

You are part of Internetrix. You don’t longer belong to yourself. You belong to the Internetrix. Your mind is controlled. Your thoughts are controlled. Your dreams are controlled. Welcome to your new reality.

5 thoughts on “The Internetrix. Momentul in care iti dai seama

 1. Calin

  Ha ha ha ha ha!!!! :))))))))))))))))

  Am ras cu lacrimi. Fratele Costea, ce e asta? “Jurnalul unei nopti de iarna ….. cu insomnii” 😉

  “E aia de la 6 si 17 minute sau aia de 6 si 34 (nu-i plac alarmele cu ore fixe, sunt prea normale, prea banale si creaza sabloane cu care nu vrea sa se identifice ) ?” – asta e cea mai tare! Cine drak sa faca asa ceva :PPPP

  Tare de tot. :)))))

 2. brainutza

  foarte tareeee
  i like it

  mda, faza cu alarma…subscriu 😀

 3. Raluca Moisi

  Hmm, parca am mai auzit povestea asta undeva. Cel putin partea cu injectoarele, bateria… 😀

 4. Public User

  🙂 indeed

  Cred ca cel putin o parte i se potriveste fiecaruia dintre noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *