Suntem o natie de nemultumiti

E atat de comun acest titlu, dar nu se gasesc alte cuvinte care sa spuna acelasi lucru mai simplu si mai clar. Citeam articolul asta al Nebuloasei – postare la care am si comentat – si imediat mi-a rasarit in minte fraza “romanii sunt nemultumiti”. Si nu ca n-ar avea de ce sa fie, dar mentalitatea asta si educatia de nemultumiti pe care parintii o transmit copiilor nu cred ca face bine nimanui. Mai ales in cazuri precum cel mentionat de Nebuloasa,  in care e vorba de un festival sau de vreun eveniment.

O simpla cautare pe google dupa fraza mai sus mentionata o sa va scoata la iveala mai multe surveys care par a demonstra ca romanii sunt nemultumiti de…ei bine, de tot. Invatamant, sanatate, drumuri, vecinul de la doi, primarie, parcurile din oras, restaurantul din centru, viata lor.

Poate ca o schimbare de atitudine ar mai lumina strazile astea intuncate ale Romaniei.

2 thoughts on “Suntem o natie de nemultumiti

  1. Echipamente

    Adevarat ca suntem un popor de nemultumiti, dar nu cred ca suntem singurii :)) Daca ne uitam putin la tarile din jurul nostru vedem ca exista si acolo destui care seamana cu noi, fac greve, isi cer drepturile……cred ca sta in natura umana sa vrem mai mult decat avem, sa fie mai bine si mai frumos, nu cred ca e un lucru chiar asa de rau atata timp cat nu ne complacem in situatia asta si stam cu bratele incrucisate fara a schimba nimic :))

  2. brainutza

    Asa este. Diferenta sta in atitudine. Ok, nu iti place asta si aia si nici aialalta, esti nemultumit de “n” motive dar ce faci, le lasi asa? Ce Faci?!?
    Majoritatea se plang, se lamenteaza si asteapta sa vina Cineva, sa le rezolve problema. Nu, fratilor, nu o sa vina nimeni. Daca fiecare dintre noi nu facem nimic pentru ce ne doare, apai nimeni n-o sa faca, asta-i clar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *