Spatii verzi in Timisoara

spatii verzi timisoaraUn oras verde ?

Cat de tare ne trebuie spatii verzi ? … nu destul de tare, pentru ca altfel banii pentru amenajarea de  noi spatii verzi si de parcuri in Timisoara nu ar fi fost blocati si / sau redistribuiti de catre mai-marii orasului. E clar ca suntem in criza si se taie bani si din stanga si din dreapta, dar cu genul asta de masuri o sa ramanem blocati in mizerie si namoale, in loc de mici oaze de verdeata printre betoanele care se incing atat de usor pe timp de vara.

Din parcuri in spatii de constructii

In plus, pe langa faptul ca si asa spatiile verzi sunt destul de putine, se mai gasesc diverse firme care incearca sa le transforme in spatiu de constructii. L 265/2006 privind protecţia mediului, art. 71 nu prea permite, dar stim cu totii cum merg treburile, atunci cand e vorba de mai multi bani la mijloc. Sper ca reprezentantii primariei sa ia masuri, pentru ca stiu eu cateva cazuri in care niste terenuri ar urma sa se “transforme” brusc.

Amenajarea de spatii verzi si parcuri in Timisoara

As prefera sa existe ceva mai multe firme de amenajari de spatii verzi care sa aiba de lucru decat sa tot vad “dezvoltatori” care construiesc in mijlocul orasului. Ar fi de preferat ca Timisoara sa se extinda spre exterior, pentru ca are mai multi poli de dezvoltare. In felul asta, terenurile din oras ar putea fi locuri de joaca sau parcuri. Da, stiu ca e o viziune putin SciFi…

As vrea sa vad parcuri tot mai interesante ( Danimex -> amenajari spatii verzi Timisoara are un portofoliu misto ), idei originale si ceva mai multa calitate ( adica fantani arteziene care sa si functioneze ! ). Cum scrie si pe site-ul mentionat anterior, frumosul se naste din natura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *