Scurte, de-ale zilei

Cateva adunate de astazi :

1. Google maps – taking SEO/SEM to the next level ?

Cateva informatii in legatura cu folosirea Google Maps si a fisierelor KML. Sunt si cateva referinte interesante spre tutoriale de formatare a unui fisier KML si spre alte informatii care vorbesc despre impactul pe care l-ar putea avea asupra unei afaceri ( site-ul unei afaceri ) pozitionarea acesteia pe sistemul de harti oferit de Google. Si da, cateva vorbe si despre aducerea unui site la nivel de authority.

2. Gmail 302 Hijacked

Asta e un fel de dat peste nas celor care se lauda pe forumuri ca ei fac “black hat”. Se aude bai spammerilor? Da, sunteti doar spammeri lame, atat! black hat se face cu capu` si voua va cam lipseste.

Oricum de mai sus se merge mai departe la un articol cu intreaga poveste. Destul de interesant de citit si de observat in ce directie se misca lucrurile, chiar daca vorbim de Google.

3. How to Grow Your SEO Firm

Super fain articolul, merita citit, mai ales de catre cei din Romania care ofera astfel de servicii. E o buna posibilitate de lamurire a catorva aspecte. In plus sunt si niste randuri simpatice legate de cum ar trebui sa te porti cu clientul.

4. Recrutari online in domeniul IT

Krumel ne spune de ce nu prea merg recrutarile online tare bine, aici in Romania. Posibilii angajati nu sunt destul de bine pregatiti pentru ceea ce aplica pe site-urile romanesti, iar angajatorii cheama la interviu persoane cu un anumit CV, pentru a pune intrebari total nerelevante. Cazuri sunt destule, insa nu se vorbeste doar despre asta in articolul de mai sus.

Totodata, cateva rezultate interesante – romanii folosesc LinkedIN mai mult decat sistemele romanesti. Si acum ar fi urat din partea mea sa nu spun nimic despre noua sectiune de joburi de pe SEO ROmania, asa ca uite ca las si un rand despre asta:  felicitari pentru idee, sa vedem si ceva proiecte pe acolo, sa manance si gura noastra de SEOisti ceva. Ca se pare ca cei care scriu continut deja ar avea de lucru…

2 thoughts on “Scurte, de-ale zilei

 1. silvius

  Mihai, despre recrutarea online e mult de discutat 🙂 sau poate nu.
  O sa apara zilele acestea o analiza pe startups.ro la care am contribuit si noi.

  Cat despre joburi pe SEO, chiar si pe Joobs.ro au fost totusi destul de putine.
  Exista companii care cauta exclusiv doar pe pozitia asta sau defapt este inclusa pe linga alte skills?

 2. Mihai Jepan

  @Silviu – despre recrutarea online este de vorbit destul de mult. Parerea mea. problema apare insa la urmatoarele stagii, adica acolo unde angajatul este chemat la interviu si angajatorul il intreaba ceva total diferit decat ce se prezinta in job description.

  Am fost pana acum in ambele tabere. Am si intervievat si am si fost intervievat. Stiu cum gandeste un angajator si stiu cum gandeste si angajatul.

  Joburile SEO ummmm… depinde. La mine era trecut pe CV si il folosesc la lucru, desi am facut la inceput mai mult dezvoltare web. Apoi research. Apoi implementare strategii de marketing. Deci, cel putin pentru Romania nu cred ca merge sa faci doar SEO la lucru, daca trebuie sa te duci la angajator.

  Angajatorul o sa vrea sa stii sa faci si aia si aialalta. Ce daca il luam pentru SEO ? daca avem nevoie sa ne faca un concept in Adobe PS CS 2 ? Sau daca am nevoie sa imi redeseneze o sigla in Corel, ca deh, aia e usor. Sau ce fain ar fi sa stie niste php, poate isi face singur tool-urile pentru analize si nu mai trebuie sa le cumparam noi..

  Deci discutia e lunga 🙂 Probabil e nevoie de un post separat pentru asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *