Review Tenet (2020)

Pentru ca tot sunt redeschise cinematografele Cinema City si pentru ca Tenet (2020) era in wishlist de ceva timp, am folosit vineri seara pentru a testa experinta VIP, disponibila de ceva timp si la Timisoara. De data aceasta, in cinematograful din Iulius Mall.

Ca si sidenote: se poate merge la film in siguranta, se poarta masca, un fotoliu liber si unul ocupat, iar oamenii sunt atenti cu distantarea – ori cel putin asta a fost impresia mea. Si despre salile VIP poti sa citesti direct pe site-ul Cinema City, dar reiau si aici “conditiile”: Biletul VIP Light include accesul la film în sala VIP cu fotolii computerizate, meniuri popcorn/ nachos nelimitate, cât şi băuturile disponibile la bar, pe care le puteţi consuma atât în lobby cât şi în sala de cinema. Pentru sălile VIP accesul se face cu 30 de minute înainte de ora începerii spectacolului.

Revenind la Tenet, primul lucru de mentionat e faptul ca filmul necesita destul de multa atentie. Nu te poti uita la el si in paralel sa mai dai un mesaj pe Whatsapp sau sa citesti vreun email. Povestea nu e deloc liniara, dar chiar asta face sfarsitul sa fie foarte interesant. Fiind vorba si despre timp, mai exact de directia timpului, uneori pare ca risca la abordarea temporal paradox, dar asta in asociere cu scenele de actiune si spionaj creaza o reteta care cred ca e pe placul multora.

John David Washington ar trebui sa faca rolul unui game-maker, putin arogant, foarte inteligent – ca doar de aia e game-maker – si cu principii (tenet!) puternice. Pe alocuri, zona de bad-boy glumet pare nenaturala, dar in rest are un rol foarte bun. Am fost placut surprins de Robert Pattinson, care a mai trecut prin ceva filme de la “The Twilight Saga”, iar acum chiar aduce filmului un plus prin prestatie.

L-as nota cu un 8 cinstit, destul de aproape de ceea ce zice si IMDB.

Tenet (2020) Cover
Tenet (2020) Cover
Tenet (2020) – Trailer oficial

One thought on “Review Tenet (2020)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *