Review Mortal Engines (2018)

In 5 Decembrie am fost la IMAX pentru avanpremiera filmului “Mortal Engines”. Eu nu stiam foarte multe despre ce urma sa vad, dar pentru ca e bazat pe o carte de fictiune (cu acelasi nume, scrisa de Philip Reeves) si am in casa o consumatoare de fantasy si science-fiction, era greu sa spun “nu” ocaziei. 

Si pot sa spun ca Mortal Engine m-a impresionat in mod placut, in principal datorita povestii si efectelor speciale. In cazul meu, e peste ceea ce m-am asteptat sa vad. E un film care trebuie urmarit neaparat in format IMAX, pentru ca altfel si-ar pierde destul de mult din farmec. Ideea e una destul de buna, dar din pacate nu e sustinuta de cei mai talentati actori si te intalnesti destul de des cu replici cliseice. 

Filmul are suficiente glumite cat sa echilibreze momentele tensionate si de actiune, dar nu reuseste sa construiasca explicatii pentru elemente definitorii: de ce se plimba baietii aia cu orasele, ce fel de combustibil consumau monstrii de metal, cum de s-au pastrat asa de bine arme stravechi, dar nu si alte elemente de tehnologie. 

Una peste alta, Mortal Engine are grija sa te tina ancorat cu efectele speciale, prezinta orasul mobil London foarte interesant (St Paul’s Cathedral sau London History Museum sunt prezentate super cool), pune fata-in-fata estul si vestul si, desi jocul actorilor nu e “wow”, producatorii au grija la detalii (zeii antici americani sau iPhones de la muzeu). 

Mortal Engines (2018)
Mortal Engines (2018)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *