Review Jurassic World: Fallen Kingdom (2018)

Trebuie sa recunosc ca eu nu am vazut anteriorul Jurassic World. Iar din Jurassic Park, am vazut parti doar la TV, in treacat. Cu toate astea, nota de pe IMDB si presupusa suita de efecte speciale m-au motivat sa il vad. Si-am fost sa il vizionez, ca de obicei, la IMAX. Doar am zis “efecte speciale” deja.

Povestea? multa actiune intr-o abordare interesanta, dar si usor de anticipat. Are cateva glume bune – cat sa destinda atmosfera – care se combina cu momentele de tristete, precum acela in care o parte dintre dinozauri sunt lasati sa moara pe insula, inghititi de lava unui vulcan care abia a erupt. O companie cu o agenda ascunsa scoate la licitatie dinozaurii salvati. Cu banii obtinuti, compania ar urma sa creeze, prin manipularea genetica a unui T-Rex (sau Velociraptor?), un nou tip de dinozaur, mai rapid, mai agresiv si controlabil cu ajutorul unui dispozitiv care seamana cu … o arma automata.

Dinozaurii sunt salvati, in cele din urma, de catre Owen, Claire si Maisie – care formeaza ad-hoc o echipa interesanta. Aproape de sfarsitul filmului este abordat si subiectul clonarii, de data aceasta nu doar pentru dinozauri. Dar va las pe voi sa descoperiti detaliile astea, la Cinema City.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *