Review Avengers: Endgame (2019)

Din 26 Aprilie Avengers: Endgame e disponibil la cinema, in format IMAX. Si tinand cont de faptul ca-mi place foarte tare universul Marvel, nu puteam sa ii ratez avanpremiera.

Aspectul trist al filmului e faptul ca … e ultimul din serie. Cu Avengers: Endgame se inchide “o era” de care probabil ca multi isi vor aduce aminte cu interes si ceva regrete. 11 ani de Marvel si 22 de filme realizate – toate cu farmecul lor. Trecand peste asta, filmul dureaza vreo 3 ore si cred – cu adevarat – ca are nevoie de toate minutele pentru a inchide seria Avengers.

Chiar daca am auzit si din stanga si din dreapta mea – ca si feedback nu neaparat pozitiv – ca filmul a cautat sa aduca aproape toate personajele Marvel intr-un mega-eveniment de “inchidere”, eu cred ca producatorii au facut o treaba foarte buna. Este ultimul film din serie, normal ca vreau sa revad toate personajele, atat supereroii cat si villains.

Endgame are cateva momente tearjerker, o introduce rapid pe Captain Marvel si il prezinta pe Thanos intr-o altfel de lumina in cateva scene. Avem parte de un Thor la fel de amuzant (Chris Hemsworth e genial pe rolul asta), un Ant-Man care schimba regulile jocului si un come-back cu explicatii al lui Doctor Strange.

Te incurajez sa vezi si Avengers: Endgame la IMAX pentru sunet si pentru efectele speciale (care nu-s deloc putine). Atat timp cat intelegi ca Avengers e despre supereroi, te vei bucura de toate cele 181 de minute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *