Review Alita: Battle Angel (2019)

Trebuie sa recunosc, inca de la inceput, ca dupa ce am urmarit trailerul, m-am dus la film cu o oarecare retinere. Dar pana la sfarsit, am iesit cu o impresie destul de buna despre aceasta ecranizare dupa o manga (ceva mai veche). Si in plus, joaca si Christoph Waltz, deci puncte bonus.

Mergand mai departe, sunt oarecare lipsuri in poveste si asta se intampla din doua posibile motive. Unul dintre ele e faptul ca se doreste o realizare a unei continuari si e nevoie de flexibilitate, plus ceva descoperiri in a doua parte. Al doilea posibil motiv e legat e durata filmului. In putin peste 2 ore asezat in scaunele confortabile de la IMAX, nu am simtit ca filmul stagneaza sau taraganeaza ceva. Da, e adevarat ca sunt cateva momente “cheesy”, dar in rest scenele se succed cu o viteza foarte buna.

Fiind vorba despre un Action-Sci-Fi, daca te duci la cinema cu asteptari de bubuiala, batai, cateva replici amuzante si muzica buna, super. Primesti fix asta si ceva mai mult. Efectele speciale sunt parca tot mai bune si unul dintre motivele principale pentru care sa iti doresti sa vezi Alita: Battle Angel in 3D.

Asa cum am mentionat deja mai sus, in film joaca Christoph Waltz, iar mie imi place de omul asta foarte tare. A facut roluri foarte bune in Downsizing, Horrible Bosses, Django, The Three Musketeers (2011) si Inglourious Basterds, iar acum ajuta foarte mult distributia filmului, de altfel fara nume foarte mari. Jennifer Connelly mi s-a parut stearsa, iar Mahershala Ali parca joaca mai bine in True Detective.

Ca sa nu mai lungesc acest articol, Alita: Battle Angel e un film de vazut, mai ales daca esti pasionat de Action-Sci-Fi. Eu unul m-as bucura sa existe si o a doua parte, la fel de lunga, care sa dezvaluie ceva mai multe despre orasul plutitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *