Eu sunt mare iubitor de ciorba de burta. Daca exista vreun fel de mancare pe care sa il prefer dimineata, la pranz si seara, asta ar fi ciorba de burta. Stiam ca restaurantul Colosseum e deschis acum zilnic si am auzit doar vorbe de lauda legate de reteta, asadar, in minutele urmatoare cugetarii, eram deja in masina in drum spre Giroc. Am facut rezervarea inainte, telefonic, dar drumul de acasa si pana la restaurant e doar de un sfert de ora.
Am ajuns la Colosseum si masa era deja pregatita pentru noi. Atmosfera e foarte prietenoasa, in tema potrivita cu numele restaurantului. O locatie nu foarte mare, dar nici foarte mica (vorbesc de restaurant, nu de sala de evenimente), cu prize in apropierea meselor – asta in cazul in care vrei sa te si dai pe laptop – si cu mesele de dimensiuni potrivite. Niciodata nu mi-a placut sa dau cot in cot cu cel de langa mine la masa ori sa vad ca ospatarul nu mai are loc sa imi puna berea sau apa. Din punctul asta de vedere, eu acord un plus (+) organizarii interioare.
Sa trecem la mancare :
ciorba de burta excelenta ! zeama de densitate potrivita, carnea bine fiarta, smantana gustoasa si ardeii iuti pusi la borcan asa cum trebuie – suficient de iuti incat sa poti musca sanatos, adevaratii chiparusi, cum le zic oamenii la tara pe langa Alba. E foarte important la ciorba de burta sa aiba densitate, pentru ca niste zeama cu doua bucatele de carne nu se numeste ciorba. Va recomand cu caldura sa incercati acest fel principal de la restaurant Colosseum. Din nefericire pentru mine, nu am reusit sa obtin si reteta 🙂 Dar poate cu timpul…
ficatei de pui cu ciuperci si smantana, cartofi natur – asta este ce am ales eu pentru felul al doilea si am facut o alegere super. Sunt fan ciuperci – am locuit o perioada la munte si mancarurile cu ciuperci sau bureti erau printre preferatele mele – iar mixul cu ficatei si cartofi natur e excelent. Nu e chiar pentru toata lumea, fiind o mancare mai grea, dar cei care apreciaza o masa bine gatita si o portie zdravana, trebuie sa o incerce. Pica excelent si cu bere!
varza calita si pulpa dezosata – asta a fost alegerea Ioanei, careia i s-a facut brusc pofta de varza calita cand a vazut ca e disponibila in meniu. Aceeasi portie mare si delicioasa – a trebuit sa gust si eu din mancarea Ioanei, sunt un pofticios si nu ma pot abtine – care a ramas neterminata pentru ca…era prea mare 🙂
Ioana a primit la pachet ceea ce nu a mai putut sa consume din felul al doilea la restaurant, dar si-a facut totusi loc pentru desertul primit din partea casei – chestie la care nu ne-am asteptat : clatite cu ciocolata si alune.
Printre avantaje as vrea sa bifez :
- parcare incapatoare
- sentimentul ala de relaxare si feelingul ca “e OK”
- ciorba de burta exceptionala
- portii mari
Trebuie sa existe, evident, si puncte mai putin tari :
- locatia putin cam ascunsa, dinspre Timisoara spre Giroc, pe partea dreapta, dupa calea ferata; totusi, poate distanta si locatia vor face ca doar anumite persoane sa ajunga la restaurant, pastrandu-l asa special cum e
Per total, un loc foarte bun de mancat relaxat. Nu se vrea un local de fite, nu e genul de restaurant pentru oameni intepati. Personal, il recomand cu drag.
[nggallery id=2]
_____________________________________________
Pozele sunt facute cu telefonul, motiv pentru care calitatea nu e exceptionala. Nu mi-a trecut prin minte sa iau DSLR-ul, imi era foame…
🙂
Exceptional!…fara cusur…:)
Predomina un feeling de “ca la tine acasa” si dupa ce ai mancat bine te duci imediat cu gandul la un somnic…:)
“brainutza”… imi place nick-ul tau 🙂
multumesc, The Brain, pentru apreciere 🙂
Mihai, apropos de locatie, eu cred ca pentru multi dintre noi, faptul ca restaurantul e “rupt” de galagie si poate putin retras din sosea, te atrage mai mult decat o terasa in mijlocul strazii, unde servesti (nu neaparat din partea casei) printre inghitituri si cate o gura de CO2, mai primesti si cate-un iz de om venit de la munca grea (a se citi transpirat) 😛 si surprizele continua. La Coloseum se aud si greerashii cum canta, fara a fi acompaniati de vreun motor turat la impresie…
Am foat azi 1.03.2017. Ciorba nu e ca cea descrisa de tine. Zeama chioara, putina burta si nu foarte bine fiarta, gust slab cu multa grasime deasupra.
Noroc cu chiflele smantana si ardeii.
@Mihai – imi pare rau pentru experienta ta nefericita. Posibil ca bucatarul sa fie altul acum (din 2011 sunt ceva ani) si reteta sa nu mai fie aceeasi.