Raspunzi sau nu ?

Specific romanului e misto-ul ieftin si injuratul. Bine, injuratul merge bine si pe la alte natii, dar in Romania o injuratura e spusa mereu cu patima, e zisa asa din “inima”.

Cred ca fiecare dintre noi a fost luat la misto ieftin sau a fost injurat de catre “smecherasi”, fie pe stradutele mai laturalnice, fie pe bloguri, fie dintr-o masina. Na, chestiile astea se intampla. Toata treaba e ca se intampla mai des pentru cei ce locuiesc in zone mai dubioase.

Spre exemplu in zona in care locuiesc acum nu am probleme, fiecare isi vede de treaba lui. Foarte rar se mai strang grupuri de asa zisi smecherasi care mai fac galagie sau isi mai “dau talente”, dar probabil ca daca sunt lasati in pace nu iti au treaba. Dar ce faci atunci cand incep sa se lege de tine fara motiv ? Ce faci cand ti se baga doua trei randuri de injuraturi sau misto-uri ?

Daca raspunzi te poti alege cu o mama de bataie si umblii cu ochii vineti si buza umflata doua saptamani, in cazul fericit.┬á De altfel, daca nu raspunzi, risti sa ii inveti pe “baietasi” cu treaba si sa nu mai ai pace de ei. Asta e cazul strazii.

Pe blog e mai simplu, daca te simti nervos poti sa raspunzi, dar atunci risti o cearta generala. Din masina, din nou e riscant. Se poate intoarce nebunul sa te plezneasca daca ii raspunzi la injuraturi, ca deh, el are masina de 20.000 euro si pile la politie si tu nu. Sau se poate sa mearga mai departe si tu sa fi implinit ca i-ai zis-o inapoi.

Deci in final, ce anume ai alege sa faci ? Raspunzi sau nu ? Ignori sau dai replica, sa nu pari molau si indiferent, sa nu ii inveti cu asta ?

4 thoughts on “Raspunzi sau nu ?

 1. 2/2

  Eu in general, raspund. Recunosc mi-am mai luat-o in freza din cauza asta, dar nu prea tac din gura.

 2. Mihai Jepan

  Si eu am tendinta sa raspund cam la orice mi se spune. Insa de multe ori imi dau seama ca sunt in minus si renunt la idee, daca asta inseamna o problema mai putin.

  Daca vorbim insa de una sau doua persoane, raspund fara sa ezit, indiferent ce se intampla ( doar doi nu iti pot face prea multe ­čśÇ )

 3. Dalia

  auzi… daca omu ii bou si rage la mine trebuie sa rag si eu la el ca sa fiu vaca? ­čśŤ din moment ce taci si nu ii bagi in seama nu li se mai pare interesant sa te sacaie :-J

 4. Mihai Jepan

  Depinde. Poate tipul e smecheras si s-a prins ca taci si continua sa te “agate” cu mistouri de fiecare data cand te vede. SI aia e neplacut, pentru ca o sa o faca si atunci cand esti cu parintii, fratii, prietenii, etc.

  Uneori se poate rezolva problema mai usor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *