Raspunsul Piraeus Bank Romania

In legatura cu postul in care am anuntat despre tentativa de phishing pe baza numelui Piraeus Bank Romania:

Asa cum am spus, am trimis un email celor de la banca. Am primit apoi un telefon, sau un bip, nu stiu exact ce a fost. Am sunat inapoi, la un numar de mobil pe care nu il cunosteam. Imi raspunde o doamna de la Piraeus care imi spune ca are nevoie de adresa mea de email pentru a-mi comunica un raspuns oficial.

Ei bine, am trimis emailul ala de pe o adresa, care se pare ca s-a facut pierduta pana la doamna respectiva. In fine, ii comunic din nou adresa mea de email pe care am si primit initial emailul cu phishing si mai apoi inchid telefonul, urandu-i o zi buna.

Raspunsul, prin email, suna cam asa

Buna ziua domnule Jepan,

Va multumim pentru instiintare. Va rog sa primiti punctul de vedere al Piraeus Bank Romania pe marginea acestui incident.

Cu stima,

Madalina Nistor

Piraeus Bank Romania atrage atentia opiniei publice asupra unei tentative de phishing

Bucuresti, 25.06.2008 – In numele Piraeus Bank Romania au fost trimise mesaje electronice care informeaza cetatenii, fie ca sunt sau nu clienti ai bancii, ca figureaza cu restante la creditul ipotecar CASAcum.

Fata de cele mentionate mai sus Piraeus Bank Romania doreste sa faca urmatoarele precizari:

– Banca nu este implicata in acest proces de e-mailing.

– Banca recomanda celor care au primit un asemenea e-mail sa ignore mesajul si sa nu dea curs cererilor care prevad dezvaluirea codului de acces si a PIN-ului pentru accesarea serviciului Piraeus Online Banking sau a oricarui alt cod de acces sau PIN aferente produselor Piraeus Bank Romania.

– Sistemul de securitate al Piraeus Online Banking cuprinde, in afara codului de acces si a PIN-ului, elemente suplimentare de autentificare, menite sa protejeze clientii in fata unor astfel de atacuri.

Regretam situatia produsa si va stam la dispozitie cu informatii suplimentare.

Cu respect,

Comunicatul oficial nu apare pe site-ul web al bancii, in schimb la o cautare pe google ajung pe pagina celor de la hotnews unde era prezentata situatia, nu foarte oficial, ca sa spun asa.

Personal, cred ca trebuie mai multa atitudine din partea bancilor la incercari de fraude electronice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *