Putina istorie a website-urilor

Nu stiu daca s-a mai tratat sau nu subiectul asta, cert e insa ca mi se pare o chestie foarte tare sa poti sa te intorci “in trecut”, sa analizezi istoria unui site. Am folosit de mai multe ori Internet Archive Wayback Machine pentru a verifica site-uri care urmau sa fie cumparate. Afli destul de multe in felul asta, incepand de la un layout schitat pana la subiectele tratate de respectivul site.

In plus e interesant sa stii cum au fost in trecut site-urile mari, spre exemplu Yahoo! avea o structura diferita ( deh, vremuri diferite ) , dar trata subiecte care pot fi interesante chiar si astazi, parerea mea. Sau poate esti mai interesat de istoria Google ? Eh, orice ai cauta, sunt toate acolo.

Internet Wayback Machine e folositor si pentru cei care au ca business comercializarea de site-uri. Foarte multi fac research pentru a vedea care dintre site-urile dropped au o istorie buna. Cele cu subiecte interesante, legate de web sau care oferta informatii specifice unei nise pot avea foarte multe backlinks pe care yahoo sau alt tool de cautare backlinks sa nu le arate. Pana la urma e o loterie si aici, dar cu acest tool iti poti mari sanse de succes.

2 thoughts on “Putina istorie a website-urilor

  1. Robintel

    ­čÖé Si eu folosesc. Insa nu toate site-urile au asa ceva. Trebuie sa te inscrii pentru a fi indexat. ­čÖé Eu m-am inscris, doar asa, in caz de vreun litigiu sa am ce sa arat! ­čÖé

  2. Mihai Jepan

    Eu stiu ca le iau astia la 6 luni.

    Material typically becomes available here 6 months after collection (See FAQ)

    Asta e scrisa pe site-ul lor ­čÖé

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *