Preturile la apartamente si case in Romania

Problema e simpla. In Romania se pare ca totul e mai scump. Sa trecem peste taxa de prima inmatriculare care creste pretul unei masini destul de mult ( nu e de ajuns ca mai baga si aia care o aduc de afara si peste 2000 euro la masina ) si ajungem sa ne gandim ca ..daca masina nu avem nevoie, atunci un apartament. Da de unde! La preturile care sunt in Romania acum nu exista nicio sansa pentru cineva cu un salariu mediu sa incerce sa isi cumpere asa ceva. Ajungem la domeniul SF daca incercam sa vorbim despre credite ( le platesti de 3 ori in 25 de ani ) si cu banu` jos pot doar cei de bani gata.

Solutia pare construirea unei case . Si casa asta trebuie construita pe un teren undeva la 20-30 de km de oras, ca sa nu fie si acolo pretul exagerat. Si apoi incet incet, cu materiale, cu mana de lucru ieftina, in cativa ani sa reusesti sa iti construiesti un camin. Asta e totusi un caz fericit, iti trebuie salariu, iti trebuie poate si venituri suplimentare.

Se pare ca adaptarea la capitalism e destul de dificila pentru tineri. Dar, totusi suntem tineri si trebuie sa reusim cumva. Toata treaba e ca la unii exista inca gandirea comunista si asteapta sa primeasca de la stat o locuinta. Sunt curios cand o sa isi dea seama ca NU mai merge asa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *