Ordine si disciplina cu un copil mic in casa

Articol pregatit de Adriana, careia ii multumesc pentru sfaturi.


Gata, ai terminat casa, toate lucrurile se asaza frumos si e timpul sa te bucuri de ceea ce ai construit, un camin primitor. Toate bune si frumoase, trec cateva luni, poate un an, doi sau poate trei si observi ca lururile se schimba. Apar jucarii peste tot si parca nu iti mai ajunge mobila.

Atunci cand apar copiii in piesaj totul se schimba, viata, dar si casa trebuie sa se adapteze la noutate. Poate sa fie destul de frustrant sa imparti spatiul tau perfect organizat si optimizat cu un omulet care probabil nici nu este foarte ordonat.

Dar pentru toate exista solutii care fac viata mai usoara pentru toata lumea.

Organizarea spatiului

Multe jucarii, mai ales cele mici ajung sa fie imprastiate peste tot. Chiar daca teoretic au locul lor special amenajat, mai mereu se gasesc in bucatarie, sufragerie, oriunde numai unde trebuie sa fie. Cel mai bine este sa cauti niste organizatoare jucarii simpatice unde cele mai mici si mai nastrusnice jucarii isi pot gasi locul. Acestea sunt extreme de practice, reusind intro clipita sa faca camera sa para curata si organizata. Chiar si atunci cand te grabesti si arunci tot ce prinzi in organizatoare reusesti sa faci totul sa para aranjat la linie. O investitie mica deoarece nici nu sunt foarte scumpe, dar care va schimba toata dinamica familiei.

Jucarii de rol

Daca te-ai saturat sa gasesti oalele, matura si aspiratorul prin dulapurile de jucarii, poate este timpul sa achizitionezi niste jucarii de rol. Aspiratoare, bucatarii copii, banci de lucru, oale, mature si farase, toate sunt obiecte care starnesc curiozitatea celor mici si merita avute in vedere pentru un plus de liniste si ordine in casa. Bucataria “mica” mutata in camera copilului, la fel si matura si farasul fara de care nu se termina o sesiune de gatit. Cei mici copiaza tot ce vad, astfel daca nu vrei sa ramai fara obiectele de uz casnic, trebuie sa cumperi si varianta mini.

Mic mobilier

Tot in aceeasi categorie, masa si scaunele. Cu toate ca mai mereu nu sunt potrivite pentru ei ca marime, prefer sa isi puna 1, 2 sau 3 perne doar pentru a se simti in rand cu adultii. Achizitionarea unui scaun inalt cu trepte pe care se poate urca usor si a unui set de masuta cu scaun este esentiala pentru evitarea micilor accidente. Ei doresc sa simta ca au spatiul lor adaptat marimii si nevoilor lor. Un scaun de masa adaptabil nu este neparat ieftin, dar daca este ales corect, poate fi folosit multi ani la rand. Masuta si scaunul mic in schimb sunt produse destul de ieftine care se si gasesc usor cam peste tot.

Cu copiii nimic nu este usor, insa daca te adaptezi la ei, si ei se vor adapta la ceea ce vrei tu. Totul este reciproc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *