Obtinerea de backlinks din review-uri pe forumuri

Incep prin a explica metoda aceasta de obtinere a backlink-urilor, pentru cei care nu au petrecut foarte mult timp construind link-uri pentru site-uri cu continut in limba engleza : in cele mai multe dintre forumurile pentru webmasteri exista sectiunile de “website review”, sectiuni destinate proprietarilor de site-uri in scopul postarii de intrebari legate de site.

Asadar, un webmaster poate posta url-ul site-ului propriu plus intrebari legate de

  • culori
  • layout
  • structura meniurilor
  • felul in care a fost optimizat
  • felul in care sunt folosite imaginile

s.a.m.d

De cele mai multe ori insa, webmasterul posteaza o cerere de review pentru a obtine un link pe respectivul forum. Multi dintre cei care cer un review nu petrec prea mult timp pe forumul respectiv – deci nu sunt chiar ceea ce as numi membrii de baza 🙂  si e posibil ca linkurile din semnatura sau din pagina de profil a membrului sa nu le fie de ajuns.

eg : webmasterul are cca 30 de site-uri pe care doreste sa le promoveze eficient. In pagina profilului de membru al forumului are voie cu un link fara anchor text, iar apoi in semnatura ii mai sunt permise inca 2 linkuri.  Pentru a obtine linkuri de pe respectivul forum, cauta posibilitati prin postarea de linkuri in continutul topicurilor pe care le creeaza sau la care raspunde.

Asadar, se apeleaza la sectiunea de website review, sectiune creata “legitima” pentru postarea de linkuri chiar de catre proprietarii forumurilor, care stiau ca vor atrage mai multi membrii prin faptul ca le vor permite postarea unei cereri de review ( cu link, evident ).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *