Movie night cu Siviero Maria la Timisoara

Mie imi place Italia. Am o serie de articole despre Florenta, Rimini, Cinque Terre, Stelvio Pass si Portofino inceputa (si inca neterminata) si in fiecare dintre articolele astea am scris cate putin despre experienta culinara din Italia. Iar aceasta cuprinde, mereu, gelato.

Asa ca saptamana aceasta, atunci cand am primit invitatia la seara de film de la Siviero Maria, nu mi-a luat mult sa ma decid. A fost un eveniment simpatic la care m-am intalnit cu Emilia, Adriana si Ioana. Ne-am uitat la “To Rome with Love“, am povestit si, cel mai important, ne-am bucurat de gelato. Mult gelato.

Si daca si voua va place Italia si va bucurati atunci cand gasiti porchetta sau mortadella autentice prin magazine, atunci cu siguranta va veti bucura sa stiti ca puteti cumpara gelato autentic italian in Romania: Siviero Maria.

Povestea Siviero Maria a început în 1958, când Guglielmo Visani a creat un GELATO, acea înghețată italiană autentică, realizată manual, pe care a numit-o în cinstea soției sale, Maria.

Născut în Romagna, el și-a dorit ca rețetele vechi și metodele de preparare a înghețatei tradiționale italiene să fie păstrate și duse mai departe.

Si, din ce am inteles din prezentarea de la eveniment, atat metodele, cat si retetele s-au pastrat. Gelato se toarna in cutii cu ajutorul preparatorilor, fiind totodata ornate (cu fructe, de exemplu) manual de acestia, astfel incat niciodata doua cutii nu vor semana una cu cealalta.

One thought on “Movie night cu Siviero Maria la Timisoara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *