Microsoft Office vs Open Office

open office downloadMicrosoft Office este cel mai popular software pentru aplicatii desktop & office. Are in spate suport din partea celui mai mare producator de pe piata. Insa si pretul este pe masura. In general firmele mari achizitioneaza suita Microsoft Office, pentru ca la un numar mare de calculatoare este mai rentabil.

Open Office este in schimb gratuit si are marte parte din optiunile pe care le-ar oferi si Microsoft Office. Eu il folosesc de ceva vreme si sunt chiar multumit de el. Uneori sunt mici probleme cu incarcarea, ceva mai groaie decat la suita Microsoft, dar am si cateva avantaje la editari si la modul de export al fisierelor. Imi place enorm modul in care genereaza PDF-ul.

Pachetul de instalare poate fi descarcat direct pe site si se instaleaza rapid. Exista si o versiune in limba romana, pentru cei care nu se impaca prea bine cu engleza, dar eu prefer instalarea basic in engleza. M-am obisnuit asa si nu vreau sa mai schimb.

Voi ce folositi ? Open Office sau Microsoft Office ?

sursa imagine : open office

2 thoughts on “Microsoft Office vs Open Office

  1. Tomata cu scufita

    Hihi, de cand cu noul job, si eu am trecut pe Open Office. Desi m-am enervat la inceput. Mai apoi cand am descoperit ca in tabel pot sa adaug randuri, cate vreau cu un singur click pe un buton, brusc m-am indragostit de el. :)))
    Acasa am insa M.Office si imi place si de el. E bine cand le ai pe ambele ca poti face diferente. E mai rau insa cand te obisnuiesti cu unul si treci la celalalt.

  2. Public User

    Da, cel mai bine e sa le ai pe ambele ca sa le poti compara. Dar cand vorbim de firme care trebuie sa plateasca licente sau de controale de la “stim noi cine” , e mai sigur cu Open Office

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *