Marea mamii ei de treaba…

Am ajuns si eu in casa. Ma dor muschii. Si aia de la maini si aia de la picioare. Sunt nervos si trebuie sa va povestesc chestia asta.

Cobor scarile vorbind la telefon, anuntam pe cineva ca ajung pe la el la firma sa-i las un contract. Totul bine si frumos, ies afara, ajung in parcare, deschid masina, imi las geanta si…. raman blocat. Rotile imi erau desumflate. 3 dintre ele, de fapt.

Ma uit mai bine, sa vad care e faza, clar e mana cuiva aici. Nu mai aveam capace la niciun ventil. In plus, unul dintre ventile, ala de pe spate dreapta era facut praf. Ma decid rapid sa alerg pana la un magazin de auto sa imi achizitionez repede niste ventile si inca o pompa, ca pe aia veche am facut praf destul de repede.

Alerg ca un disperat vreo cativa kilometri, ajung la primul magazin de piese auto. Nimic. Alerg mai departe. Mai gasesc un magazin mai micut. Reusesc sa imi cumpar ventile si capace pentru ventile. Intreb si de pompa. Mi se raspunde ca nu au decat din`aia electrica.

OK, e buna si aia. Platesc, alerg inapoi in parcare. Ajung distrus langa masina, ma pregatesc sa umflu rotile, dau drumul la motor sa aiba putere “jucaria” de pompa. Asamblez jucaria la roata din dreapta fata. Stau….stau….stau…. da`marea ma-tii de pompa electrica. Nu incarca, roata ramane flat. Incep sa ma disper. Incerc si la alta roata, aia din stanga fata.  Stau din nou. C*c*t, prostia aia nu merge.

Arunc toate chestiile pe bancheta din spate, ma enervez…. Imi dau seama ca nu realizez nimic daca-l bag in ma-sa pe ala care mi-a desumflat rotile. E mai eficient sa caut o pompa manuala. Asa ca…ma pun pe cautat pompa manuala. Norocul meu, ca sunt garaje multe prin zona. Dupa 10 minute de “research activ” dupa keywordul “pompa manuala” gasesc la un domn cu o dacie mai veche. Dah, tot cei cu Dacia 1310 au si cric bun si pompa calumea.  Il rog sa imi imprumute, fug repede la masina si incep.

Si..dau la pompa. Si dau la pompa. Si dau la pompa. Ma dor mainile deja. Dar dau la pompa, ca roata se umfla greu, ce pana mea! Reusesc sa termin de umflat roata dreapta fata. Jubilez de fericire. Ma deplasez spre roata stanga fata. Dau de doua ori la pompa si-mi dispare fericirea. Ba mai mult incep sa-i zic de bine aluia care mi-a desumflat rotile. Niste tipi, la un magazin de langa, rad de mine. Ma uit urat. Ei nu mai rad, insa imi spun amuzati ca si ei au patit-o, stand pe acelasi loc pe care ma aflu si eu cu a mea masina. Intreb repede “care-i faza ?!”

“- pai sa vezi, acolo e ceva garaj …sau magazie”

Ma uit in dreapta mea. Intr-adevar parea a fi ceva magazie. O masina nu aveai cum o sa bagi acolo. Ma uit si mai bine si imi dau seama ca proprietarul magaziei era prea posesiv. Avea suficient loc sa deschida usa, sa intre, sa iasa. Asta fara sa-mi futa mie rotile.  In fine, ma reapuc de pompa. Mi-am adus aminte ca aveam o intalnire. Sun sa anulez. Incep iar la pompa. Termin si cu roata stanga fata.

Trec la spate, dreapta. Incep sa-mi bag si sa-mi scot. Nu numa in ownerul magaziei, ci si in neamu` lui. Ventilul era facut praf. Nu puteam nici sa-l scot, nici sa-l repar. Ma gandesc sa-mi pun rezerva. Scot rezerva, scot si cheia, incerc sa-mi desfac roata. C*c*t. Nu se desface. Pun rezerva inapoi si-mi bag piciorul in aia de la service cu tot cu pistoalele lor de infiletat. Ma apuc sa dau iar la pompa. Repede. Foarte repede. Cand flecitura aia de cauciuc are cat de cat forma, scot repede capatul de la pompa si pun un capac de ventil. Se pare ca am avut succes. Tine cat de cat.  Arunc toate chestiile in masina si plec tare.

Ajung la o vulcanizare, mi se schimba ventilul in 5 minute. Mi se verifica si presiunea la roti. Totul e OK acum. Ma costa 3 RON. Platesc si plec fericit.

Ma intorc in parcare, dar las masina in cu totul alt loc. Tipii de la magazin rad iar. Imi propun o vanzare. Ei sa-mi vanda mie. Un spray. Cica sa ma razbun. Le multumesc cu un zambet malefic. Aflu eu cine e si rezolv altfel.

Si uite asa mi s-au dus 2 ore din viata. Degeaba. O sa ma interesez acum cine-i proprietarul magaziei. Si apoi mai vedem.

11 thoughts on “Marea mamii ei de treaba…

  1. cata

    naspa intamplarea! tocmai cand aveai treaba…dar priveste partea plina a paharului: super funny modul de relatare….si totul e bine , cand se termina cu bine…:D

  2. julles

    apoi futu i gura masii bine ca ti s a cancelizat contractu ca io am pizdit masina firmei fmm

  3. Mihai Jepan

    @Cata – da, totu-i bine cand se termina cu bine. Dar timpul tot l-am pierdut. Am basici in palma deja

  4. Mihai Jepan

    @Julles – Nasoala treaba cu accidentele astea. Mai cunosc care fac belele 😀

  5. kosmin

    Faza cu pana de cauciuc mi se pare destul de nasoala. Bine ca ai reusit sa rezolvi…

  6. Mihai Jepan

    @kosmin – chiar e nasoala. Am scris si mai sus. Am basici in palma de la umflat rotile. Dar il caut eu, si daca-l gasesc, pun la cale o razbunare… :->

  7. Mariuskl

    Asteptam razbunarea.. 😀

  8. G.Dorin

    De unde se dovedeste ca animale sunt peste tot in tzara asta….

  9. Mihai Jepan

    @Marius – aha, e dulce, nu ?

    @Dorin – e normal. Mi-am facut draci, mi-a trecut acum. Ma asteapta in curand o tura de fotbal si-mi dispare problema din minte. Asta pana aflu care-i boul ce mi-a facut-o.

  10. Un roman in Canada

    e clar, era vineri 13 🙂

  11. Mihai Jepan

    @Un roman in Canada – era sau e inca. Si azi am avut probleme. `tui gura masii de treaba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *