Lumanari, cadouri si decoratiuni interioare

Tinand cont de faptul ca am lucrat o perioada cu un client care avea un site din acest domniu, vreau sa scriu cate ceva despre experienta pe care am acumulat-o datorita acestui proiecte. Site-ul clientului era unul despre lumanari, vaze si alte obiecte din ceramica, insa clientul a dorit sa se axeze mai mult pe partea de vanzare de lumanari, poate din cauza faptului ca acest site despre care scriu avea majoritatea produselor lumanari sau poate din cauza faptului ca lumanarile se vindeau mai bine decat restul produselor, fie ele uleiuri, vaze sau obiecte din ceramica. Unul dintre aceste motive probabil ca l-au determinat sa lucreze cu mine pe partea de optimizare si promovare web pentru respectivul keyword. Nu pot spune ca a fost un proiect foarte dificil si majoritatea traficului era obtinut mai ales din cuvantul cheie ” lumanari” , desi am propus sa ne axam si pe long tails, clientul a dorit doar acest keyword, iar eu mi-am facut treaba asa cum stiam, pentru ceea ce ne intelesesem.

Oricum ar fi, pot spune ca a fost o experienta interesanta in pofida faptului ca nu exista o competitie formata in acest domeniu. Site-urile clasate pe primele pozitii aveau varsta domeniilor sau varsta paginilor care se axau pe cuvantul cheie lumanari destul de vechi si cu destule in bound links, ceea ce le conferea un anumit avantaj asupra site-ului clientului meu, care avea si un domeniu mai nou, fara legatura cu lumanarile sau macar cu decoratiunile interioare si care avea doar 2 backlinks. Mi s-a parut amuzant sa incerc sa obtin link-uri pentru un astfel de site, dupa ce terminasem partea de on-page SEO. Directoarele romanesti nu mai au aceeasi valoare sau faptul ca site-ul meu este nou adaugat, face ca pagina de pe care primesc eu link catre site-ul clientului sa nu fie atat de valoroasa ca paginile de pe care primea competitia link-uri. Sau poate ca este putin din amandoua explicatiile pe care le-am dat mai sus. Cert este ca am cautat alte metode mai eficiente de a construi linkuri si asa am inceput sa postez comentarii pe anumite bloguri, iar mai apoi sa ma inregistrez la foarte multe forumuri cu site-ul respectiv in pagina de profil. Pur si simplu stiam ca este mai eficienta de-alungul timpului o astfel de metoda, postand o singura data pe fiecare forum faceam ca pagina de membru pe care o creasem sa fie indexata mai repede si link-ul de pe pagina de membru sa capete valoare. Totul se va intampla treptat, deci nu riscam nici sa fac „over optimization” – nu pot sa spun ca imi place termenul, mai ales ca e destul de vag.

Cert este ca in momentul de fata, site-ul este pozitionat destul de bine in paginile cu rezultatele de cautare ale Google Romania si primeste trafic bun pentru acest domeniu. Am sa incerc sa propun si axarea pe long tails in cazul in care clientul doreste sa incerce si ceva mai eficient din punct de vedere al traficului si implicit si al vanzarilor ( targetul este ales bine, in opinia mea ). Site-ul este un magazin online de lumanari, asa cum am precizat si mai sus, iar unele dintre produsele pe care am incercat sa le promovez mai intenst au fost lumanarile mici con, lumanarile inima pereche, lumanarile inima si lumanarile foarte mici patrat. De fapt, aceste produse erau si favoritele mele, deci am putut sa scriu pe forum destul de degajat despre diversele tipuri de lumanari pe care le promovam. Cele mai bune momente pentru astfel de magazine online de lumanari sau decoratiuni interioare sunt in preajma sarbatorilor si in preajma aniversarilor cand pot fi folositoare fie pentru a decora locuinta intr-un stil modernist, fie pentru a organiza o cina romantica cu persoana iubita. Dar totusi, in Romania sunt oameni care au nevoie de lumanari si cu alte ocazii, desi nu doar 14 Februarie sau 25 Decembrie sunt esentiale pentru vanzari, atunci cand esti o prezenta autoritara pe internet.

5 thoughts on “Lumanari, cadouri si decoratiuni interioare

 1. Dragulescu Aurel

  Si textul asta e scris tot pentru a optimiza respectivul site ?

 2. Dragulescu Aurel

  l-am optimizat singur fara sa am cine stie ce cunostiinte despre ceea ce insemna optimizare. Dupa 2-3 luni am fost pe locul 1 unde se gaseste si acum firma Darius Perla.

 3. Dana

  Buna,
  Cautand informatii despre lumanari……am dat de acest articol.
  Sunt interesata sa-mi dezvolt si eu o afacere on line, ideea de baza sunt lumanarile dar vreau sa vin cu produse dedicate fiecarei zodii….pe langa lumanari vreau sa scot si alte articole tot cu tematica astrologica. Am vazut ca ” astrologie, zodii, lumanari, horoscop” sunt termeni foarte cautati. Ma intereseaza cat m-ar costa serviciile tale …..in ideea de a-mi face un site , poate magazin online……..nu stiu, astept propuneri in cazul in care esti interesat.

  Dana,
  axisdana@gmail.com

 4. Dragulescu Aurel

  Salut. Tot pe primul loc sunt, am zapacit cat am optimizat, http://www.lumanari.net/ si tot mai trebuie ? Merci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *