Lainici – 06 august 2010

Guest post by Marius

Inainte de toate din sa mentionez ca in Lainici era in aceeasi zi ceva balci. Jumate din populatia de etnie rroma (sau tigani ) din zona Targu Jiu se afla acolo incercand sa vanda tot felul de tampenii, de la pufarine la lenjerie. Aveai ocazia sa te dai si intr-o mica tiribomba (cred ca asa ii zice). In fine, nimic prea interesant. Lucrul care a fost interesant la acel balci a fost numarul politistilor si a masinilor de politie prezente. Vreo 15 masini am vazut cat am stat putin timp pe acolo plus vreo 30 de politisti care incercau sa asigure ordine. Unii. Pentru ca altii pierdeau vremea plimbandu-se prin masini toata ziua…

Am trecut peste acel balci si am ajuns la Manastirea Lainici. Cea mai edificatoare poze cu manastirea o aveti mai jos

manastirea lainici

Am mai facut poze si la restul cladirilor si a naturii de pe langa manastirea Lainici, puteti sa le vedeti pe Harta Turistului.

Am stat ceva vreme pe acolo, nu am trecut prin biserica sau prin manastire (motive diverse). Am avut insa prieteni care au mers, asa ca eu am stat si i-am asteptat pe marginea Jiului… privind in gol.

Mi-am petrecut vreo ora admirand zona, dupa care am plecat inapoi. Spre Timisoara. Praf, aglomeratie si soferi stimabili (pentru desteptul care era sa ne scoata azi dimineata de pe drum pe Şagului, numai urari de bine).

Sper totusi sa mai revin in curand prin zona, poate ajung si pe la Manastirea Vişina sa apuc sa o prezint.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *