Italia 1 – 1 Romania

Foarte multe faze de poarta, bere cat cuprinde, galagie, multa lume, doua goluri si un penalty ratat. Cam asta a fost meciul Italia – Romania de la Campionatul European 2008.

Am vizionat meciul din Piata Unirii Timisoara, alaturi de ceilalti suporteri care au decis ca cel mai potrivit e sa mergem acolo si sa tipam pentru Nationala si sa ne bucuram de un meci bun. La golul Romaniei toti au inceput sa urle, sa se agite, sa se imbratiseze, continuand sa faca mare zgomot circa un  minut jumate, pana ce au marcat italienii. De atunci liniste vreo cateva minute, pentru ca “galeria” din Piata Unirii sa renasca apoi pana la sfarsitul meciului. Lovitura de la 11 metri de la final i-a bagat pe toti in priza, iar ratarea lui Mutu a deschis un “fest” de injuraturi, care mai de care.

Pana la urma, toata lumea s-a calmat, si-au luat berile si au plecat fie acasa, fie la terase mai libere – pentru a sarbatori egalul realizat nemeritat de italieni.

Personal cred ca trebuia sa ii batem pana le suna apa in cap. Am avut mai multe ocazii decat ei, am jucat mai bine decat ei si am creat faze mai frumoase decat ei. Da, si la ei au driblat cate unu doi si au mai pasat cu calcaiul, dar majoritatea suturilor au fost ca la rugby : 10 metri peste poarta.

Italia nu merita sa mearga mai departe. Si nici Franta nu merita, totusi pacat de Ribbery si de Henry…

Sper ca meciul Romaniei cu Olanda sa fie unul mai relaxat, mai ales ca olandezii deja s-au calificat si nu ar mai trebui sa isi faca probleme si sa joace cu stres. Totusi, nu prea multa lume place Romania, asa ca …sa vedem ce se intampla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *