Instalare Windows 7 de pe stick pe Acer Aspire 5730z si Asus Eeepc 1005h

Guest post by Marius

Daca ati fost vreodata pusi in situatia de a ramane fara sistemul vostru de operare si ca sa fie totul si, ca sa fie totul mai bine, s-a stricat si dvd-romul, atunci ati nimerit bine. Cred ca va pot ajuta in instalarea unui Windows 7 pe laptopul vostru.

Cum se instaleaza Windows 7 de pe stick

Daca nu aveti nici un prieten care sa aiba dvd-rom, atunci puteti incerca o metoda pompoasa si dificila de creare a unui usb bootabil pentru windows 7. Daca totusi aveti macar un amic care are dvd-rom, atunci faceti in felul urmator.

1. Cautati un dvd cu windows 7 (nu conteaza ca e bootabil sau nu, ideea e sa fie un dvd cu windows 7) si mergeti la cineva care are dvd-rom. Luati un stick de 4GB (macar 4, merge si pe stickuri mai mari gen 8 GB) si dvd cu windows 7 introduceti-le in desktopul/laptopul persoanei la care mergeti.

2. Descarcati programul WinToFlash de pe internet (daca nu are conexiune la internet ar fi bine sa luati programul pe stick in drum spre persoana respectiva)

3. Deschideti WinToFlash. Pasii ii aveti descrisi mai jos alaturi de imagini

wintoflash 1

Apasati pe marele buton verde si va aparea un wizard care va va ajuta in creare unui usb bootabil

wintoflash 2

Aici alegeti diskurile potrivite pentru DVD-ul cu Windows XP si USB dumneavoastra.

wintoflash 3

Licence agreement

wintoflash 4

Daca aveti ceva pe disk acesta il va formata. Oricum il va formata, indiferent ca aveti sau nu ceva pe el.

wintoflash 5

Setup is going…..

wintoflash 6

Finished!

wintoflash 7

Poze luate de pe maketecheasier

In acest moment aveti un usb bootabil pentru viitoarele instalari de Windows 7.

O sa dau exemple despre cum a mers instalarea pe 2 laptopuri diferite, mai exact Acer Aspire 5730z si Asus Eeepc 1005h (ala de 10,1′)

Inaintea de instalarea pe orice sistem trebuie sa instrati in BIOS si la zona de boot sa schimbati USB ca primary boot device. Nu intotdeauna a mers insa, dupa cum ziceam. La Acer Aspire mi l-a luat din prima usb-ul si nu am avut vreo problema cu bootul. La Asus Eeepc 1005H insa nu am reusit nicicum. M-am prins pana la urma. Imediat sub sectiunea de “Change Boot Device” aveti de ales Hard-Diskurile. Daca aveti USB-ul in calculator il va detecta. Trebuie sa puneti USB ca primary HDD si apoi instalarea va merge ca unsa.

Dupa ce ati modificat, salvati si asteptati sa booteze. Daca la Asus Eeepc 1005H totul a mers bine in cadrul instalarii de Windows, nu l-a fel s-a intamplat la Acer Aspire 5730z. Dupa fiecare restart avea boot automat si revenea in meniul de instalare. Solutia a fost ca de fiecare data cand dadeam restart sa scot usb dupa care sa il adaug din nou dupa vreo 10 secunde, dupa ce trecea secventa de boot. Trebuia scos de fiecare data cand se restarta. Pana la urma a mers si Windows 7 merge foarte bine pe ambele laptopuri.

Sper ca v-a fost de folos acest articol, pentru ca am vazut destule solutii de instalare de pe stick, dar putine viabile. Aceasta e cea mai simpla si a mers bine de fiecare data.

2 thoughts on “Instalare Windows 7 de pe stick pe Acer Aspire 5730z si Asus Eeepc 1005h

 1. WhaTsUp

  multumesc mult:D ma chinuiam sa booteze de pe stick la un eee pc 1005 ha si nu mergea.acum am reusit

 2. Cristi

  Am reusit sa instalez Windows 7 de pe stick pe un notebook Asus freedos cu ajutorul sfaturilor postate de Marius caruia ii multumesc prin intermediul tau. Probabil a fost de mare ajutor si altor “curajosi” ca mine(este primul laptop pe care il folosesc si pe care il configurez). Am cautat 4 ore pe internet solutia pentru instalare, notebook-ul nu citea stick-ul pentru ca nu era setat USB-ul ca primary HDD.
  Este foarte interesant acest blog, este placut sa citesti multe dintre lucrurile, sfaturile si ideile scrise de tine. Succes in realizarea planurilor pe care le ai!
  Imi place mult sfatul tau”decat sa iti faci griji mai bine faci bani!” si te-as ruga, cand ai timp sa-mi spui si mie cum ar putea un “amator” sa faca bani din online.
  Multumesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *