Influenta continutului de pe prima pagina

Ideea de a scrie un mini-articol pe tema asta mi-a venit dupa ce am raspuns pe forumul SP unei intrebari care parea destul de simple. Topicul e disponibil aici, pentru cei care vor sa citeasca mai multe informatii si sugestii.

Continutul de pe prima pagina

In cele mai multe dintre cazuri, prima pagina primeste cele mai multe link-uri atat din exterior cat si din interiorul site-ului. Deci, va fi cea mai puternica pagina din intreaga structura. Avand o pagina puternica si un target, ne putem orienta spre obtinerea de trafic din motoarele de cautare pe stringuri de cautare concrete.

Deci care e influenta continutului de pe prima pagina ? Pai e destul de mare.

Un director web, de exemplu, va avea foarte multe linkuri ( content anchora ) si foarte putin continut care ar putea fi folosit pentru a targeta o anumita sectiune de utilizatori web. Asadar, maximum de relevanta se obtine din linkurile venit din exterior, linkurile din structura site-ului si titlul acestei prime pagini.

Cum se poate mari relevanta primei pagini a unui director web ? Adaugarea de continut text + media pe un anumit target.

O pagina web nu se poate optimiza ( deci obtine maxim de relevanta ) pentru 10 stringuri de cautare. Se pot alege asadar 1, 2 sau 3 stringuri de cautare pentru care se realizeaza un continut cu o frecventa de keywords/keyphrase ridicata.  Se subliniaza stringurile urmarite ( strong, em ) si de altfel se vor adauga in titluri ( h1, h2 ).

O astfel de descriere, chiar si pe un director web poate aduce trafic relevant, dar ( important!)  respectivul continut poate aloca directorul unei nise.

De ce am alege afisarea de continut pe langa mai multe linkuri ? Pentru ca nu vrem sa incadram site-ul la “link farms”. Al doilea motiv este faptul ca textul de o pagina web este de fapt o multitudine de stringuri. Mai multe stringuri = mai multe sanse de obtinere de trafic din long tails.

Acest articol va avea o continuare.

2 thoughts on “Influenta continutului de pe prima pagina

  1. Un roman in Canada

    home page-ul este important pentru ca aici ajung spiderii prima data, e un fel de identitate a website-ului.

  2. Andrei Vacaru

    Influenteaza cautarile spiderilor daca prima pagina este http://xyk.ro fata de http://www.xyk.ro si cum? Ce altceva mai schimba acest “www” sau lipsa lui?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *