Inca 50.000 de brazi plantați de Bergenbier

In 26 Februarie am participat la un eveniment care a anuntat deschiderea celei de-a doua editii a campaniei “Te racoresti si reimpaduresti” prin care Bergenbier va planta si anul acesta 50.000 de puieti de brazi in diferite zone montane din Romania.

Despre Eveniment

La eveniment am avut parte de cateva scurte prezentari – atat despre campanie, cat si despre companie – insotite si de niste clipuri care sa ne ajute sa intelegem contextul. Atat eu, cat si Marius, am avut grija sa punem si intrebari mai sensibile, la care ni s-a raspuns direct si clar, lucru pe care il apreciez foarte tare.

Un somelier (da! exista somelier si pentru bere) impreuna cu un reprezentant al Bergenbier ne-au explicat de ce e important intreg procesul de productie (maturata la rece, filtrata la rece, cu CO2 din fermentatie naturala), cum ajuta procesul de productie la pastrarea bulelor din bere pentru mai mult timp, dupa ce berea e turnata in pahar si – in sfarsit – la cum sa potrivim berea cu mancarea. Sunt probabil “old school”, dar mie tot berea blonda mi s-a parut cea mai buna.

Eveniment promovare campanie 50.000 de brazi plantați de Bergenbier

Despre campanie

Tinand cont ca in Romania, in unele zone, chiar exista o problema legata de paduri, campania este una excelenta. Padurile – din putinele mele cunostinte in domeniu – oricum trebuie sa treaca printr-un proces de regenerare (se taie, pentru a se planta), dar pe langa acest proces, sunt si foarte multe terenuri nefolosite. Daca Bergenbier doreste sa ajute cu 50.000 de puieti de brad, asta se incadreaza doar la “stiri bune”. Campania este derulata impreuna cu “Plantam Fapte Bune”:

Plantăm fapte bune în România” este o iniţiativă naţională de împădurire bazată pe voluntariat, care a pornit la drum în 2011. Până în prezent, 32.300 voluntari au plantat și îngrijit 660.000 copaci pe un total de peste 206 hectare de terenuri publice neproductive în 21 de judeţe. În 2013 inițiativa a primit Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Margareta a României, iar de-a lungul anilor i s-au acordat șase distincții din partea comunității. Misiunea noastră este Să creştem şi să protejăm păduri în România.

Despre bere

Eu trebuie sa recunosc ca oricum sunt consumator de Bergenbier. In principiu se intampla sa consum mai mult fara alcool, pentru ca terenul de fotbal la care ne adunam pentru putina miscare e destul de departe de casa si tin la permisul de conducere mult.

Am aflat cu ocazia evenimentului cum se produce berea fara alcool si procesul nu e foarte diferit de cel al berii normale. In continuarea produsul finit e unul natural, gustos si racoritor. Si chiar daca in cazul berii sunt un profan, caci nu m-am gandit la foodpairing, am timp sa invat si sa experimentez in continuare.

Bergenbier opereaza în prezent o unitate de productie la Ploiesti, iar echipa numara aproximativ 700 de angajati. Bergenbier S.A. face parte din grupul Molson Coors Brewing Company, al treilea mare producător de bere din lume.

Si din comunicatul de presa:

”Bergenbier este o bere inspirată din răcoarea muntelui. Maestrul berar a dezvoltat rețeta dorind să creeze cea mai răcoritoare bere, iar numele berii păstrează dovada acestei inspirații. Campania ”Te Răcorești și Reîmpădurești” a pornit din dorința de a-i da înapoi naturii o parte din răcoarea pe care ne- o oferă și care ne inspiră. Prietenii care se răcoresc cu Bergenbier contribuie la plantare, iar anul acesta, cu ajutorul lor, dublăm numărul puieților plantați”, a spus Mihaela Mocanu, Brand Manager Bergenbier.

Sunt foarte curios care e locul ales anul acesta pentru impadurire si sper ca aceasta campanie sa fie repetata cat mai mult timp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *