Harti Orase

harti orase

Harti orase

In Romania, hartile oraselor, mai ales cele interactive/dinamice au devenit un must pentru majoritatea portalurilor locale. Hartile oraselor sunt foarte importante atat pentru un turist cat si pentru un localnic, care doreste sa ajunga la un restaurant si nu stie toate strazile din oras ca un taximetrist.

Harti interactive pentru orase

Sunt mai multe tipuri de harti ale oraselor din Romania. Cele trei sisteme pentru harti orase sunt Google Maps,  Yahoo! Maps si Map24 – acestea sunt cele mai des folosite pentru realizarea hartilor unor orase din Romania. Fiecare portal a folosit hartile oferite in functie e resursele disponibile.

Harti orase cu strazi marcate

Spre exemplu, Yahoo! Maps are harta Timisoarei integrata, in schimb pe Google Maps nu se gaseste decat un drum european care strabate Timisoara.

Harti orase cu placemarkere

Pentru JBV am ales sa realizez o harta interactiva folosind Google Maps pentru ca a trebuit sa creez harti pentru mai multe orase din Romania ce nu erau listate prea bine in Yahoo! Maps. De altfel, imaginile din satelit ale celor de la Yahoo! nu ajung la calitatea celor oferite de Google.

Harti orase pentru GPS

Map24 ofera cele mai detaliate harti ale oraselor din Romania si nu numai. Problema este insa faptul ca sistemul celor de la map24 se foloseste diferit si este nevoie de acordul celor de la Map24 si de suportul lor pentru a dezvolta o harta a unui oras pe un portal. Totusi,  realizand harti orase pentru GPS, ei sunt cel mai des la curent cu modificarile.

Fiecare webmaster alege cea mai buna varianta pentru el, insa personal gasesc Google Maps cele mai usor de utilizat, kml-urile putind fi submitate si pentru utilizare globala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *