Gusto iti hraneste optimismul de la 11 incolo…

Abia ce-am pus pe blog reclamele de la Gusto, ca m-am bucurat de ele pe la tembelizor, ca sa se gaseasca nenii de la CNA sa le interzica pana la orele 23:00.

Probabil ca tanarul decapitat e prea mult pentru copii, sau cel putin asta e concluzia pe care am tras-o dupa ce-am citit articolul celor de la hotnews. Sigur ca desenele de pe CN ori Jetix sunt mult mai putin agresive. Sau sa ma leg de filmele si emisiunile difuzate inainte de ora 22:00 care sunt muuuult mai periculoase pentru tineri, decat o banala reclama ?

Pana una alta, Gusto iti va hrani optimismul cu reclama cu tanarul decapitat de la 11 noaptea, incolo…

8 thoughts on “Gusto iti hraneste optimismul de la 11 incolo…

 1. Razvan (360romania.eu)

  Buna logica. Daca tot sunt o gramada de chestii la TV care sunt potential daunatoare pentru minori, atunci de ce sa nu dam drumul si la reclama cu Gusto.

  Un mod de gandire tipic romanesc: in loc sa militam pentru strictete si responsabilitate, militam pentru “daca exista deja rahat in camera in nici un caz nu ne apucam de curatarea lui ci scoatem in evidenta avantajele: poti sa aduci si mai mult rahat fara sa se simta prea mult”

 2. Public User

  Razvan, fiecare cu parerea lui, dar eu cred ca reclama asta e mai putin periculoasa decat unele desene animate sau emisiuni de la pe noi.

  Si emisiunile de care vorbesc, adica acel rahat din comentariu tau, nu vor muri, pentru ca romanii le cer, la orice ora, in orice zi. Asta este Romania in care traim si cred ca trebuie sa te obisnuiesti cu asta. Nu suntem nici pe departe europenii care ne credem. Fie ca vrei sau ca nu vrei, faci parte din tara asta in care “nu se curata rahatul din camera”.

 3. Magazin online

  Da sincer nu mi-as lasa copilul sa se uite la televizor in intervalul 17-18 ca poate da pe protv si vede ce stiri “interesante” difuzeaza, ca sa nu mai vb de CN, ce naiba, e teroare cu desenele alea, abia daca mai vezi un tom&jerry . Reclamele nu sunt asa de daunatoare poate chiar hazli, cred ca macar astea sa fie amuzante daca emisiuniile si desenele animate sunt dezastru

 4. Razvan (360romania.eu)

  “Razvan, fiecare cu parerea lui, dar eu cred ca reclama asta e mai putin periculoasa decat unele desene animate sau emisiuni de la pe noi.”

  Nu sunt de acord cu tine – am sa intru putin in detalii. Sa luam ca exemplu copiii prescolari: foarte multi dintre ei sunt extrem de inteligenti si inteleg foarte mult din lumea exterioara, dar nu au psihicul format pentru a face fata violentei si agresiunii in general. Asa sunt toate fiintele umane cand sunt mici.

  Cand un prescolar va vedea mizeria aia de reclama te va aborda foarte franc:
  “-De ce i-au taiat capul?”
  “-L-a durut tare?”
  “-Asa ceva se intampla in realitate?”

  Prescolarii (si copiii in general) au un simt al umorului complet diferit fata de cel al unui adult. Copiii rad daca vad o goanga care cade pe spate si nu se mai poate ridica, rad daca pocesti vreun cuvant, rad daca razi si tu etc. Pentru copii, reclama de la Gusto inseamna un singur lucru: un om cu capul taiat – restul sunt detalii.

  La desene animate, exista violenta, dar … un detaliu foarte important: fara consecinte. Eroii negativi pierd, dar nu li se taie capul, nu li se taie maninile sau orice alt membru, nu exista sange etc. Deoarece nu exista consecinte, efectul de soc este mult redus.

  “Si emisiunile de care vorbesc, adica acel rahat din comentariu tau, nu vor muri, pentru ca romanii le cer, la orice ora, in orice zi.”

  Este strict o chestiune de legislatie. Masele de oameni din totdeauna au cautat paine si circ, dar nivelul pana la care circul este permis este reglementat prin legislatie in orice tara civilizata.

  “Asta este Romania in care traim si cred ca trebuie sa te obisnuiesti cu asta. Nu suntem nici pe departe europenii care ne credem. Fie ca vrei sau ca nu vrei, faci parte din tara asta in care “nu se curata rahatul din camera”.”

  Cred ca esti un om tanar. De noi depinde sa curatam rahatul din camera. Chiar daca rahatul nu se va curata intr-o generatie, tot se va curata. Lucrul cel mai important la nivel de natie este sa ne dorim sa mergem in directia buna.

 5. Public User

  @Magazin online – nu spune nimeni ca reclama e cea mai potrivita pentru copii, dar comparabil cu altele e in regula. Cel putin, asta e parerea mea!

  @Razvan – ai dreptate, sunt un om tanar. Totusi, eu unul cred ca reclama nu era atat de periculoasa, precum pot fi cinestie ce desene animate in care se bat copii sau similare. Oricum la stiri sunt difuzate tot felul de prostii, cadavre si sinucideri si pe-alea nu le mai reglementeaza nimeni, ca sunt stiri.

  In plus, daca citeai si alte articole pe tema asta ai fi observat ca reclamele erau in general difuzate pe posturi dedicate adultilor.

 6. Razvan (360romania.eu)

  Interesant: deci replica mea initiala te contra destul de dur, ai raspuns elegant si la subiect. Pentru mine, asta spune multe.

 7. jad

  razvane astai shi najpa k in desene nu li se taie capu:)):P,oricum dc s-ar speria cineva de reclama aia e reclama ce Dumnezeu…ce crezi ca daka o vezi a 2 zi o sa-l vezi pala prin living fara cap shi curantand o portocala,te rog…

 8. jad

  Shi ca veni vorba de reclame,desene periculoase,la jetix este un scurt desen de 1-2 min cu o bufnita care mereu ishi pierde capu sau alta parte a corpului,de asta ce ziceti?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *