Guestbook – bun pentru un site ?

Personal nu apreciez foarte mult Guesbook-urile. Ideea este ca am ramas cu un gust urat de pe cateva site-uri pe care le-am vizitat si aveau aceste scriptulete pentru lasat comentarii despre site.

Totusi, cei de la Softpedia, spun altceva despre Guestbook. O astfel de”carte pentru vizitatori” care sa fie semnata de catre cei care doresc sa adauge un comentariu despre site ori ceva noutati poate sa fie atractiva ? Mie unuia nu imi place sa vad chestii atat de personale pe prima pagina a unui site sau a unei sectiuni mari dintr-un site. Daca vrei comentarii ai mereu solutia unui blog, solutie care oricum este tot mai des folosita si in Romania.

Faptul ca altii pot sa adauge continut nou pe site este intr-adevar o chestie foarte okay. Insa, asa cum este scris si in articol, este nevoie neaparat ( nu prea e optional ) de captcha sau macar de o parte administrativa in care sa poti sa accepti sau sa stergi comentariile lasate de catre utilizatori in guestbook. Nu de alta, dar e si asa plin de spam internetul, iar daca tu, ca webmaster, ai destul de putin timp pentru a administra un site sau nu ai timp sa vizitezi proiectul zilnic, apar probleme.

Inca unul dintre motivele pentru care un blog e mai util. Si commenturile de pe blog sunt continut nou si in unele cazuri chiar si util pentru ceilalalti cititori, asa ca de ce nu as alege blogul ?!

Plus, daca stai sa te gandesti ca mai pierzi si vremea sa integrezi asa ceva in site…

E interesant de citit si parerea altora despre Guestbooks, dar totusi eu nu sunt de acord cu ele, pe un site care se vrea a fi de calitate. Sau poate e doar in mintea mea totul, asa cum am mai spus, toate site-urile cu Guestbook mi-au lasat un gust amar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *