Gata cu concediul

autostradaAm terminat cu “excursia” pe litoralul romanesc. M-am intors ieri in Valea Jiului, am condus de pe la 10 jumate pana pe la 21:00 cu cateva opriri prin diverse locuri, asa ca azi noapte am dormit ca un prunc.

Am reusit ca la iesirea din Constanta sa gresesc drumul spre Bucuresti, asa ca jumatate din traseu l-am facut pe un drum national, in loc de autostrada. Totusi, nu m-am plictisit deloc. Peisajele sunt faine, mai o depasire, mai un sofer de taxi constantean care habar n-are sa semnalizeze, cate un radar…

In cele din urma am intrat la Autostrada Soarelui langa Slobozia si pana pe Centura Bucurestiului nu m-am mai oprit. Acolo o scurta alimentare si apoi directia spre Pitesti. Am reusit sa gresesc drumul, trecand de intersectia care ducea spre autostrada, dar am revenit repede pe traseul bun. Intre Capitala si Pitesti am prins o ploaie destul de nasoala;

Ma rog, trec putin mai departe pe drum si ajung la regiunea din jurul Tg Jiului – un drum pe care se poate circula linistit cu 80 km/h, dar trebuie cu 40-50 km/h pentru ca e plin de localitati. Adica dintr-o localitate intri in alta localitate. Adica mers “smechereste” vreo 70 de kilometri. La un moment dat ma enervasem si am ridicat putin acum kilometrajului, sper sa nu primesc vreo amenda prin posta.

De la Tg Jiu la Petrosani a fost drum usor, iar apoi spre Uricani inca o tura de drum lejer. Fara intamplari, fara politie, mers constant cu 90-100 km/h.

Cam asta e jurnalul pe scurt al drumului de ieri de la Mangalia pana la Uricani. Pe drum au fost cateva opriri de “mers la baie”, cumparat fructe si mancare sau de alimentat cu motorina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *