Festivalul Lubenitei la Gottlob 2011

Festivalul Lubenitei a fost la Gottlob in 15 si 16 August. Anul acesta am tinut mult sa ajung la eveniment, motiv pentru care am pornit spre Gottlog chiar in 15, dupa-masa. La festival cred ca sunt cele mai mari, dulci si zemoase lubenite (e si “vremea lor”, cum zic cei din zona). Noi am mers 5 persoane si la una dintre mesele de la festival am primit o lubenita, ca sa o “degustam”, gratuit. Nu am reusit sa o terminam, datorita dimensiunilor generoase, dar ne-am mai luat inca un exemplar gustos pentru acasa.

Am avut placerea sa discut si cu unul dintre oamenii locului, care se ocupa de lubenita. Aparent, datele pe care le dau unele ziare (400 hectare de lubenita) nu sunt chiar reale si verificate, doar vreo 160 ar fi efectiv plantate cu lubenita (dar si asta e din auzite, vroiam doar sa va arat diferita dintre ce se spune “in teren” comparativ cu presa), insa oamenii locului isi trimit marfa in locatii indepartate. Astfel, lubenita de Gottlob ajunge chiar si pana la Bucuresti, si asta pentru ca “o cer oamenii”, dupa cum ne spune chiar domnul Cristian. Acelasi domn e si putin suparat pentru ca in Timisoara “nu prea se cere” lubenita, caci timisorenii fie sunt prea obisnuiti cu ea fie nu o gasesc la fel de gustoasa precum oradenii, sibienii sau chiar bucurestenii.

Numarul de telefon al domnului Cristian este 0722 520 273, asadar, daca ajungeti prin zona pe la Gottlob, sunati un producator autohton si degustati lubenita de acolo. Mai sunt vreo 2 saptamani in care puteti face asta, pentru ca ulterior, lubenita “se trece”.

Informatii legate de ruta pana la Gottlob le puteti gasi la Marius pe blog (mai exact, in aceasta postare). Imaginile inca nu le-am descarcat si stiu ca pana si acest articol e intarziat, dar problemele de sanatate din ultima saptamana nu m-au lasat sa petrec prea mult timp in fata calculatorului.

———————————————————-

(P) Daca esti amator de plimbari cu motorul, atunci trebuie sa ai grija ca echipamentul tau sa fie adecvat. Poti sa cumperi casti moto de la MBS la un pret special, direct online.

One thought on “Festivalul Lubenitei la Gottlob 2011

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *