Despre Yoga & Unde sa practici Yoga in Timisoara

Mentiune: Articolul este publicat de catre un guest writer, dar legat de D’Point Studio pot spune ca am o parere la fel de buna. Nu practic yoga, dar pentru toate celelalte antrenamente si clase – la care particip cu fiecare ocazie – am doar cuvinte de lauda.


De ce sa incepi sa practici Yoga?

Conceptul Asana sau Hatha Yoga, este o practica ce presupune miscari si posturi esentiale corpului omenesc, miscari firesti pe care omul ar trebui sa le execute cu usurinta, fara presiune, fara intinderi extreme, pastrand totul in limitele fiecarui individ.

Traind intr-o perioada in care de cele mai multe ori, job-ul omului modern presupune munca in fata unui calculator si pretrecerea unei perioade importante de timp pe scaun, tot mai putini oameni au nevoie sa depuna efort fizic pentru a-si asigura traiul de zi cu zi si astfel devenind tot mai sedentari, conceptul yoga ofera o practica completa si indeajuns pentru oricine, dar este si complementara si celor care practica diferite sporturi, cum ar fi:

  • Daca esti alergator, practica yoga te ajuta sa-ti detensionezi partea din spate a picioarelor si sa-ti alungesti coloana, care inevitabil se taseaza datorita alergarii. De asemenea te ajuta sa te recuperezi mai repede in urma efortului, sa-ti cresti elasticitatea muschiilor, astfel iti vei imbunatii performantele in miscare, prin cresterea razei de actiune.
  • Daca esti inotator, gravitatea mica din apa iti afecteaza calitatea osoasa, dar prin yoga poti contribui la stimularea intaririi osoase si de asemenea te ajuta enorm in detensionarea spatelui si a umerilor, parti folosite extrem de mult.
  • Daca lucrezi cu greutati mari ai nevoie de o postura perfecta, in momentul in care incarci corpul cu greutati mari, daca nu ai aliniamentul optim, corpul tau va ceda. Yoga punand accentul pe obtinerea unui aliniament perfect, pe intarirea musculaturii profunde si pe constientizarea posturii, vei putea lucra in siguranta si iti vei prelungi viata sportiva.

Asadar indiferent de activitatea ta, ca ridici greutati, ca alergi sau din contra, esti mai sedentar, lucrezi mult la birou sau ai luat in greutate, este necesar sa adaugi o practica de Yoga cel putin odata pe saptamana.

Cine / Ce sunt D’ Point Studio?

In spatele D’ Point Studio se afla 2 instructori pasionati si implicati 100% in acest domeniu. Pe langa pasiunea si implicarea lor, Daniela Cirlig si Daniel Radu sunt doi profesori exceptionali pregatiti, investind financiar foarte mult in pregatirea lor. Au ales sa se dezvolte personal si profesional inainte de toate, adunand experiente de peste tot din lume si interactionand cu oameni din toate tarile, in urma scolilor de Yoga absolvite in India, a cursurilor facute in Suedia, Finlanda, Danemarca, Polonia, Cehia si a numeroaselor experiente si interactiuni in Thailanda, Sri Lanka, Malaysia.

Ce clase / servicii vei gasi la D’ Point Studio in Timisoara?

La D’ Point Studio vei gasi o gama larga si unica de stiluri de Yoga autentica. Vei putea experimenta stiluri mai asezate, slow-paced ca Yin Yoga sau Hatha Yoga, pana la stiluri mai dinamice, ca Vinyasa Yoga sau Integrated Flow. De asemenea unic in Timisoara, poti participa la clase de Pilates cu accesoriu, Pilates Ring.

Amplasare Studio in Timisoara

D’ Point Studio il puteti gasi in zona de nord a Timisoarei, la 3 minute de Iulius Town si 5 minute de Isho, chiar langa Dedeman 1. Studioul se afla intr-o cladire noua si moderna de birouri, cu acces foarte usor de la strada principala, Divizia 9 Cavalerie si unde poti parca linistit si civilizat masina sau bicicleta / trotineta in deplina siguranta, parcarea avand camere si paza asigurata.

Investitia / Cost abonament si de ce facilitati / servicii beneficiez?

Abonamentele la clasele de grup incep de la 199 lei pentru o luna intreaga, cu acces nelimitat la clase.

Poti beneficia si de antrenamente personale, care se pot plia pe orice nevoie sau obiectiv iti doresti.

Si mai nou poti beneficia de antrenamente on-line, on demand chiar la tine acasa. Gama de clase on-line este foarte diversa, vei gasi antrenamente atat cu greutati, cat si fara greutati (doar bodyweight), cu benzi elastice sau o multitudine de practici yoga si pilates. Calitatea video-uri este exceptionala, grafica pe masura, sunetul foarte bun si partea cea mai buna este ca le poti accesa oricand, de unde doresti, nelimitat la doar 99 de lei / luna.

Minusuri

Locurile sunt limitate, asta si datorita restrictiilor impuse de pandemia Covid-19.

Faptul ca daca se intarzie, nu se poate intra dupa inceperea clasei.

Daca iti place sa lucrezi in sala de forta, nu ai la dispozitie acele aparate.

Plusuri si probleme pe care le intampini la alte Sali / studiouri

Sistemul de climatizare este individual, functioneaza independent fata de toate celelalte spatii din cladire, asadar nu respiri acelasi aer recirculat cu alte persoane din imobilul in care te antrenezi, cum se intampla in foarte multe cladiri sau complexe comerciale.

De asemenea ai avantajul aerisirii naturale prin ferestrele generoase existente si mai ales faptul ca nu exista nici un factor poluant imprejur (strada sau soseaua), ci din contra, in jurul studioului se afla o zona bine impadurita.

Am observat ca sustin o politica precisa in ceea ce priveste purtatul mastilor in spatiile comune, igienizarea mainilor si respectarea tuturor reglementarilor necesare importiva virusului Covid-19.

O curatenie exemplara, pe care nu am intalnit-o nici unde in alta parte.

D’Point Studio Timisoara – exemplu clasa yoga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *