De Sambata noaptea

masina zapadaUnii spuneau ca nu s-a pus zapada asa de tare incat sa fie nevoie de plasticarii, la Timisoara. Avea dreptate. Acum avem nevoie de matura, cam 5 minute de stat in frig, plasticarii + spray pentru dezghetat. Toate vin ca unse, mai ales ca-mi place iarna asa de tare, ca nu mai pot de bucurie not. Ca bonus, nu mai pot trage frana de mana, ies cu greu din fata casei in drumul necuratat, dar folosesc intens scaunele incalzite.

Azi s-a intamplat minunea si am vazut nu unul, ci doua utilaje care curatau zapada. Foarte tare. Daca n-as fi traversat toata Timisoara de cateva ori, as fi zis ca oamenii s-au pus pe treaba. In schimb…neah! doar doua utilaje pentru tot orasul. Mai fain se bate cartea, se bea vinu si se spune povestea pescareasca ( aia de sofer nu-i cazul ).

Tinand cont ca drumurile au fost pline de zapada tasata, foarte alunecoasa, am avut ocazia sa imi exersez patinajele (zic eu) controlate si plecarile de pe loc, plus franarea brusca ( aici m-am folosit de ABS ).  Am vazut si masini care s-au intors in latul drumului la semafor, chiar si cu anvelope de iarna, motiv pentru care cred ca-i OK putin exercitiu din cand in cand.

***

Extra : Imi explica si mie de ce sunt atat de multi pietoni incapabili sa inteleaga ca drumul este pentru masini si ca de aceea exista o trecere de pietoni ? Si daca trecerea e la 20 de m de locul prin care treci tu, cocos sau gaina, e foarte posibil sa fii redus(a) ?

Iarna, indiferent de viteza cu care circula, o masina este mai dificil de oprit, iar cei care se arunca neatenti sau nepasatori sa traverseze strada risca sa fie pocniti destul de serios. Nu mai merg auto-motivatiile de sezon gen “are frane, sa opreasca”, pentru ca zapada sau gheata spun altceva.

Da, daca trecerea e 20 de m mai incolo si tu treci prin fata mea, ca esti in figuri, bag mana in claxon sa te anunt ca problema esti tu. Lasa cocosismele pentru acasa ( -> acasa fiind si locul in care ar trebui sa te inchizi o vreme -indeluganta, spre binele umanitatii-  si in care ar trebui sa pui mana sa citesti putin despre cum se traverseaza strada)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *