De ce NU e ok sa N-AI masina

autobuzNu ma deranjeaza sa circul cu mijloacele de transport in comun, atat timp cat sunt in regula ( nu zic curate, nu zic rapide, zic in regula ). Sau poate chiar si cu bicicleta, daca imi permite distanta. Totusi, la noi e cam greu sa te descurci fara masina, mai ales daca trebuie sa ajungi la locul de munca si nu stai chiar in oras ( si cazul meu ). Autobuzele si trenurile au cel mai de rahat program, merg incet si se intampla sa nu vina. Sau sa nu te duca la timp la destinatie.

Si atunci trebuie sa iti rezolvi problemele care apar de la mijloacele de transport in comun. Daca intarzii pentru ca stai o ora sa vina inlocuitor al autobuzului, trebuie sa te pui pe dat telefoane sa anunti de ce intarzii la lucru sau la intalnire.  Daca autobuzul brusc s-a scos din programul de transport, fara vreo nota anterioara, trebuie sa dai telefoane sa anunti ca de fapt nu poti ajunge la ora 3, asa cum era stabilit, ci ajungi la ora 7, pentru ca suntem in Romania.

Stiu ca-i bine sa plec mai devreme. Fac asta. Dar mai devreme nu inseamna sa ma duc cu 3 ore inainte, doar pentru ca transportatorii nu se pot tine de treaba. Daca nu-s in stare sa isi faca turele de lucru, atunci sa lase loc altor firme care pot. Parca jucatul cu nervii oamenilor a devenit sport national la noi…

Si atunci ne intrebam de ce avem atatea masini pe drumuri ? Pai pentru ca NU e ok sa N-AI masina, de aia avem atatea!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *