De ce ai alege Poiana Brasov

guestpost

poiana brasovPoiana Brasov este considerata cea mai populara statiune de schi din Romania si un important centru turistic preferat de multi turisti, atat din tara cat si din alte state europene. In Poiana gasim o serie de hoteluri, restaurante, cafe-baruri si deosebite cluburi de noapte. Aici puteti degusta specialitati de mancare traditionala. Pentru cadouri si suveniruri la preturi avantajoase, in general comerciantii de langa caile de acces si cei din apropierea parcarilor vind ornamente fabricate din lemn sau bijuterii la un pret mai mic decat cei amplasati in centrul orasului.

Pentru turistii ce se afla in cautarea aventurii la munte, iubitorii de drumetii, catarari si sporturi de iarna, Poiana Brasov este gazda cea mai potrivita. Cei care doresc sa schieze in Europa de Est, aleg fara indoiala Romania iar bijuteria coroanei statiunilor de schi din Romania este nemijlocit Poiana Brasov. La o distanta de numai 12 km departare de centrul orasului Brasov, in Poiana se poate ajunge cu ajutorul transportului public local sau cu masina.

La aproximativ 1700 m altitudine, inconjurati de minunatele paduri de pin din arcul carpatin, avem la dispozitie 19 partii marcate si 35 de km de piste nemarcate, pante dedicate cu nivele diferite de dificultate ce inlesnesc schiatul pentru incepatori si faciliteaza alegerile celor mai avansati in arta schiatului.

O pauza binemeritata, ca la practicarea oricarui sport, va poate trimite la o distanta aproximativa de 18 km departare, unde, cocotat pe-o stanca si strapungand cerul cu ale sale turnuri si turnulete impunatoare, inconjurat de mister si legenda, se afla Castelul Bran. Datat din anul 1212, Castelul lui Dracula a fost construit pe un sit al cavalerilor teutoni. Faimos si renumit isi asteapta vizitatorii sa-i incante cu povesti legendare. La distante relativ apropiate de Poiana Brasov, gasiti multe alte castele si cetati, dornice de istorisit cu vizitatorii.

Daca doresti sa iti petreceri sarbatorile de Paste intr-un mediu relaxant, in aerul limpede de munte, impreuna cu prietenii sau cu familia, pot sa iti recomand sa arunci o privire aici: Paste Poiana Brasov. Sunt resurse necesare, vorbind de locatii de cazare, dar ai grija sa faci rezervarea din timp. Poiana Brasov se “umple” repede.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *