Cum se intampla in lumea reala ?

Omul merge la lucru. Activeaza in domeniul in care a fost pregatit. Fie ca vorbim despre un inginer in software, fie ca vorbim despre un bucatar. Lucreaza pentru ca trebuie sa produca ceva. Daca produce, angajatorul sau va avea bani sa-l plateasca. E un ritm normal.

Daca la un moment dat nu mai esti profitabil, se intampla sa zbori. Si asta e normal, pentru ca nimeni nu te plateste degeaba. Asta ,cel putin, se intampla  in normalitate. Evident ca in Romania lucrurile nu stau chiar asa.

Recent, site-ul de video Break.com a renuntat la 11 oameni din echipa. Motivul ? Nu faptul ca nu mai pierd bani. Nu, de fapt firma chiar se dezvolta binisor – video sharing, o afacere destul de buna, mai ales ca au experienta in domeniul asta.  Motivul a fost reorientarea spre un sector si mai profitabil.

Keith Richman, intr-un interviu pentru cnet news:

The other stuff was working OK, but just not as profitable.

Mai pe larg, situatia e cam asa :

“Essentially, we are profitable,” Richman said in an e-mail Wednesday night. “We have 80 people, are growing 100 percent year over year and still actively hiring for a bunch of jobs.”

So isn’t the ailing economy affecting Break’s business?

“At the end of our quarter we just looked at what was working well and are focusing more efforts on that,” Richman said. “The other stuff was working OK, but just not as profitable.”

Richman said that the people let go came from most divisions within the company. Break.com bankrolls promising videographers and also partners with production companies to produce higher-quality content than amateur-made clips.

sursa

S-a inteles deci ? Nu produci la nivel cu cel mai bun ? Iti spunem “la revedere!”. Asta inseamna competitie, asta inseamna alegerea staff-ului competent, asta inseamna dezvoltarea de specialisti. E clar ca oamenii care lucreaza pentru Break.com nu vor avea probleme financiare cat timp sunt angajati pentru unul dintre fostii competitiori ai Youtube.com

In Romania nu se intampla chiar asa. Sunt angajati multi care pierd vremea degeaba, avem zeci de directori si directorasi, presedinti si vicepresedinti, inspectori si subinspectori. Care ce fac ? O freaca degeaba. Grav e ca asta se intampla in sectoare la care contribuim si noi cu bani.

Si daca trebuie sa ma leg doar de companiile private…ei bine, cred ca toata lumea stie scandalul cu ziaristii care fura sau care scriu articole despre evenimente care..nu au avut loc. Unde-i competitia ? Cum se dezvolta specialistii la noi ?

Va las pe voi sa-mi raspundeti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *