Cum poți organiza un team building online reușit

Guest post oferit de Ioana, careia ii multumesc pentru articol. Putina inspiratie pentru team buildings online ajuta.


Pandemia a schimbat radical modul în care muncim și interacționăm. În ultimi doi ani, multe companii au optat pentru mutarea activității angajaților în online. Însă pentru angajați, munca într-o companie înseamnă mai mult decât îndeplinirea task-urilor zilnice. Înseamnă conexiunea umană, apartenența în cadrul unei echipe, și schimb de idei sau experiențe.

Dacă până la începutul crizei sanitare aceste aspecte erau acoperite de întâlnirile din pauza de cafea, sau de activități de echipa precum team building-uri, acum activitățile online au luat locul întâlnirilor fizice. Astfel, companiile au fost nevoite să se reorienteze atunci când vine vorba de evenimente și activități pentru angajați. Din fericire, trăim într-o lume a tehnologiei și oferta de activități online este variată. În continuare, îți propunem câteva idei pentru a organiza o activitate online pentru următorul team-building.

Alege cu grijă perioada

Angajații țin foarte mult la timpul lor personal. Acest lucru se poate observa mai ușor în contextul actual, când munca de acasă a produs un dezechilibru între viată personală și cea profesională. Tocmai de aceea, este de preferat ca activitățile online de team building să fie desfășurate în timpul orelor de lucru.

Un alt aspect, la fel de important, de care trebuie să ții cont atunci când vrei să organizezi un astfel de eveniment este legat de programul proiectelor aflate in derulare. Ține cont de stadiul acestora și nu organiza un team-building atunci când o echipă este prea ocupată pentru a participa.

Oferă mai multe variante

Este foarte greu să găsești o singură activitate care să fie pe placul tuturor, mai ales dacă compania are zeci sau sute de angajați. Încearcă să găsești câteva evenimente diferite, care să acopere o plajă mai mare de pasiuni sau interese. Poți organiza simultan două sau trei activități online și lasă la latitudinea fiecărui angajat să aleagă evenimentul la care dorește să participe.

Idei de activități online

Team building-ul are scopul de a ajuta echipele să se cunoască mai bine, să învețe să comunice mai eficient și să identifice punctele forte sau slabe ale membrilor echipei pentru a îmbunătății munca în echipă.

Iată câteva activități online distractive și eficiente pentru formarea unor echipe puternice.

Escape Games Activitățile de tipul online escape games au devenit extrem de populare în ultimii doi ani în rândul companiilor. Aceste jocuri sunt ideale pentru activitățile dedicate consolidării echipelor. Pentru a dezlega misterele, rezolva puzzle-uri sau ghicitori ai nevoie de ajutorul tuturor membrilor din echipă. Astfel, echipa ta este nevoită să lucreze împreună pentru a rezolva misterul din fiecare escape game.

Murder Mystery virtual party

Dezleagă împreună cu echipa cele mai interesante mistere! Jocurile de murder mystery sunt ideale pentru cei pasionați de dezbateri sau pentru cei care iubesc să dezvolte diferite teorii care să ducă către găsirea criminalului.

Organizează o petrecere tematică pe Zoom sau Teams în care fiecare membru al echipei este un personaj din povestea de murder mystery. Vă puteti costuma sau puteți crea o atmosferă care să coincidă cu povestea din joc.

Războiul GIF-urilor sau Photoshop Guru

Traim într-o lume a GIF-urilor și de cele mai multe ori comunicam cu ajutorul lor. De ce să nu faci din asta o activitate distractivă de team building? Găsește un subiect sau un domeniu și lasă angajații să facă o bătălie a GIF-urilor.

Organizează o bătălie pentru cea mai creativă poză cu ajutorul programului Photoshop. Angajații pot vota și determina cine este adevăratul Photoshop Guru din echipă.

Dacă vrei să obții rezultate de business mai bune atunci investește în tine și echipa ta! Team building-ul este o activitate importantă și extrem de necesară, mai ales în contextul actual.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *