Cum era sa ma insor eu azi…

Atentie, post lung!

Faptul ca nu mai stau in Timisoara,ci in afara orasului, ma obliga sa merg des cu masina. In ultima vreme si cate doua sau trei drumuri pe zi, un fel de naveta ar spune unii. Si daca tot fac drumul, mai iau lumea la ocazie, mai am cu cine discuta, trece timpul mai repede ( nu ca as face tare mult pe drum, oricum ). Asta seara am luat doi soti, undeva pe la 45-50 de ani si am ajuns sa discutam de motivul pentru care merg ei spre localitatea in care locuiesc eu : fata lor are un copil ( bebelus ) si copilul are febra, iar ei merg sa ajute, pentru ca sotul fiicei lor a lasat-o singura cu copilul, el plecand  “la lucru” in strainezia.

Toate bune si frumoase, din vorba in vorba ajungem sa discutam si despre mine. Ei intrebau si eu raspundeam politicos. A cui e masina ? A mea, logic. Parintii au cumparat-o ? Nu…pot si singur. Si cum de stau acolo, ca masina are numere de Hunedoara! Povestesc pe scurt cum am plecat din Valea Jiului si-am ajuns la Timisoara. Apoi au mutat subiectul, deloc subtil, spre locul in care lucrez, daca am facultate, pregatire, iar mai apoi au sarit direct la relatiile mele. Daca sunt sau nu casatorit, daca ma pregatesc sa ma insor, daca am preferat sa ma axez pe cariera si am fost delasator cu posibilitatea unei casnicii si tot felul de alte chestiuni similare.

Stiam ca nu ii voi mai vedea probabil niciodata, am incercat sa evit sau sa dau raspunsuri scurte, gen “da” “nu” “am doar 21 de ani!”. Eh si n-am apucat bine sa imi zic varsta si ca nu-s insurat ca au sarit amandoi cu gura mare cat sunt ei de nemultumiti de ginerica al lor, ca de ce a plecat si le-a lasat fata singura, ca fata lor are pregatire si ca de ce si-a gasit perechea tocmai pe el, ca el e vai de capul lui, ca fata lor e fata buna si desteapta, dar ca tinerii astia nu mai stiu sa comunice deloc.

Fata lor, saraca, nu a discutat cu ei sa le ceara parerea legat de baiat. Ca ei nu ar fi fost de acord. Dar ca uite asa, ea a ajuns sa le spuna de el cand era gravida deja de 3 luni, si avea o relatie de 9 luni cu el. Sunt curios cum de nu au sesizat niciunul dintre ei ca fata lor are o relatie cu cineva, mai ales cand tinea de 9 luni; sau poate ca ar fi trebuit sa fie un indicator faptul ca fetita lor scumpa se ingrasa rapid; dar sa trecem peste.

Din moment ce genul asta de povesti nu ma surprind, pentru ca mai ştiu inca o groaza de relaţii de-astea, am mimat doar o faţă de om interesat si profund afectat de povestea fiicei lor. Moment in care, prezentabilul domn mi-a spus ca eu par un om la casa lui si daca m-ar fi cunoscut mai repede, mi-ar fi dat fata lui. Am raspuns cu un raset foarte generos, asta fiind singura mea reactie. El a repetat de vreo 5 ori  faptul ca el imi da fata lui, ca are o fata buna si ca eu sunt tanar si am perspectiva. Am ras din nou, am refuzat cu un “nu, multumesc!” si am oprit masina. Sotii trebuiau sa coboare. Doamna a coborat mai repede, a spus un “Doamne ajuta!”, dar domnul s-a oprit in portiera, cu mana pe partea de superioara, spunandu-mi ca noi o sa ne mai intalnim si ca ar trebui sa ma gandesc. Am ras din nou cu pofta, fara rusine, si i-am urat spor la treaba si noapte buna cand o termina.

Niciunul dintre cei doi nu bause nimic ( recunosc foarte usor un om care a luat si doar un pahar de vin “la bord” ), desi nu pot sa garantez nimic in privinta consumului de canepa sau alte plante d-astea magice. Cum sa nu iti placa sa iei la ocazie ? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *