Crearea de forms in WordPress

crearea de forms in wordpressIn ultima vreme m-am jucat mult cu WordPress si cu pluginurile disponibile pentru el. Fata de Joomla, de exemplu, are  cateva avatanje esentiale pentru  mine. Cred ca toata lumea stie timpul de indexare al posturilor noi din WordPress si desi si Joomla e un CMS care e SEF,  nu se poate compara durata. WordPress castiga fara prea mare efort. Pe langa asta, modul mai flexibil de realizare al template-urilor. Pentru Joomla e mai putin de munca, realizezi un singur “index.php” care cuprinde aranjamentul modulelor, ai fisierul CSS si de acolo + din backend definesti cum vor fi afisate modulele.  In WordPress poti face ca fiecare categorie sa arate altfel, folosind category-id template file. Exemplul e banal, dar baza ideii e importanta. WordPress poate ceva mai mult.

Cand vine vorba de realizarea unui portal ceva mai complex intalnim insa probleme cu WordPress. Pana la urma e un sistem de blogging si mai putin un sistem de management al continutului care sa permita transformarea intr-un portal cu multiple functii. Comunitatea care sustine Joomla a venit cu mai multe variante care ne fac cu ochiul evident.

Pana la urma, insa, cine vrea sa lucreze neaparat cu WordPress face si niste compromisuri. Daca vreau sa realizez un site pentru utilizatorii care doresc sa posteze anunturi gratuite, atunci lucrez mai mult ( inclusiv la moderarea anunturilor ), dar folosesc sistemul pe care-l cunosc mai bine / care-mi place mai mult. Si cu ultima fraza revin si al titlu, adica realizarea de forms cu un plugin de WordPress.

Atat timp cat reusesti sa realizezi un formular cu mai multe campuri custom, pe care apoi sa il introduci in baza date, in categoria aleasa de utilizator, iar tu doar sa moderezi ( practic sa editezi ce e de editat si apasat publish ), solutia e rezolvat. Personal am gasit TDO Mini Forms super folositor si vi-l recomand si voua, in cazul in care doriti sa dezvoltati un site la care sa participe si utilizatorii cu continut.

Va pot garanta ca se poate realiza un site de postari de anunturi intr-o perioada de timp relativ  scurta, pentru ca deja am testat si am avut succes. Pluginul incetineste putin WordPress-ul, insa se poate activa AJAX, care da mai bine in frontend pentru utilizator. Mai e o mica problema cu titlul pe care il are postarea, odata submitata de catre utilizator, dar asta e un aspect care se rezolva atunci cand se face moderarea postarii submitate. TDO Mini Forms are mai multe functii misto pentru formulare, inclusiv captcha sau intrebari de verificare, iar asta corelat cu akismet activat va scapa de spam.

As fi vrut sa vorbesc despre modul de lucru al acestui plugin ceva mai in detaliu, cu comparatii si functii adaugate ale altor plugins de WordPress care sa va faca treaba mai usoara in dezvoltarea de diverse site-uri, nu doar simple bloguri, dar articolul asta s-a intins mult. In plus e si foarte tarziu, asa ca prefer sa revin cu alte informatii zilele viitoare.

Daca va intrebati de ce as vrea “mai mult decat un blog” de la WordPress, atunci probabil ca singurul raspuns pe care il pot da acum e unul evaziv : De ce sa reinventezi gaura la macaroana, cand poti doar sa schimbi modelul ?

2 thoughts on “Crearea de forms in WordPress

  1. irina

    La fix am gasit articolul tau! Stateam in dubii ce platforma sa aleg pentru relansarea unui site si datorita tie am decis! 😉

  2. Public User

    @Irina – ma bucur ca te-a ajutat informatia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *